KALE ARKASI

Balıkesirspor’un 25 Haziran tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurulunun son dakikada ertelenmesi önce şok etse de sonrasında umutlandırmıştı. Bu erteleme, Balıkesirspor’a Büyükşehir Belediyesi yani Belediye Başkanı Yücel Yılmaz sahip çıkıyor mesajını verdi.

O süreçte kamuoyunda bazı aday isimler gündeme gelmişti. Ancak erteleme sonrasında bu isimlerin hiç biri kalmadı. Bu ani erteleme hareketi de “GÜÇLÜ BİR BALIKESİRSPOR DOĞUYOR” izlenimi yarattı.

Fotoğrafı,” Yücel Başkan bu işe el attı, mevcut Başkan Ümit Arslan’ın da içinde olacağı yeni bir Başkan ile birlikte yeni bir yönetim göreve gelecek ve Balıkesirspor herkesin arzu ettiği Belediye desteği ile birlikte bu ligin zirve takımlarından biri olacak” diye yorumladık.

Ancak günler bir bir geçiyor ve her geçen gün Balkes’in aleyhine işliyor.

Oyuncular elden gidiyor, şehir de bir sessizlik hakim, camia umutsuzluk içerisinde. Kimse çıkıp Balıkesirspor için neler yapıldığını, neler yapılacağını açıklamıyor.

Gelinen nokta da Büyükşehir Belediyesinin iş adamları ile diyalog halinde olduğu, bazı iş insanlarına Başkanlık teklifi götürdüğü, ancak bu isimlerin teklifi kabul etmediği belirtiliyor. Başkanlık ile ilgili isim belirleme ne zamana kadar sürecek merak konusu?

Rakipler transferlerini yapıp, çalışmalara start verirken, biz olduğumuz yer de sayıyoruz.

Balıkesirspor’u seven, Kırmızı Beyazlı renklere gönül veren, Balkes ile yatıp kalkan sevdalılar birbirine soruyor ne olacak? Nasıl olacak? Kim gelecek? Yücel Başkan destek verecek mi? Yoksa dağ faremi doğuracak? Destek verilmeyecekse kongre son anda niye ertelendi?

Herkes kendine göre yorum yapıyor, Balkes’i değerlendiriyor ve sezon da Balkes ne yapar, nasıl bu lig de kalır? Camia da bunun hesabında..

Oysa, yukarıda belirttiğim gibi “Güçlü bir Balıkesirspor” geliyor ise şimdiye kadar bunun sinyalleri verilmeli idi. Ancak bu sessizlik yerini neye bırakacak bunu zaman gösterecek? Büyükşehir gerçekten beklenen desteği verecek mi? Yoksa beklentiler boş mu çıkacak bekleyip göreceğiz..

Madem iş insanları Başkanlık kimliğini kabul etmiyor, o zaman bu makama Büyükşehir Başkan vekili Yasin Sağay’ı getirin, her şey güzel olsun.

Yok, Sağay olmaz diyorsanız o zaman geçen sezon kısıtlı imkanlar ile bu takımı ligde tutmayı başaran Ümit Başkan ile yola devam edin. Madem destek vereceksiniz, uzun zamandan beri Büyükşehir Belediyesi ile dirsek temasında olan Ümit Arslan’a yine görev verseydiniz, şimdi farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Geldiğimiz nokta da Başkan Arslan’ın geçtiğimiz sezon ki başarısını da yok ettiniz.

Oysa futbolcunun güven duyacağı, birlikte yürüyeceği, inandığı en iyi isim şu anda Ümit Arslan. Ancak kongrenin üst yönetim tarafından bir anda ertelenmesi onu da zor durumda bıraktı. Geçte olsa desteğiniz ile birlikte verin görevi Ümit Arslan’a, hem siz rahat edin hem camia rahat etsin. Bu saatten sonra bu işin başka yolu yok. Her geçen gün aleyhimize işliyor biline..