YERLİ VE MİLLİ

Yerli ve millilikten bahsederler. Önce bu söyleme kendileri uymalıdırlar. Şimdi buraya nereden geldim? Sizlere şimdi Merve kavakçı dan bahsedeceğim. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimde İstanbul dan fazilet partisinden milletvekili seçilmiştir.  Ant içme törenine yasak olduğu halde baş örtüsü ile meclise gelince meclisten çıkarılmıştır.  Bakanlar kurulu kararı ile ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için Türk vatandaşlığından çıkarıldı. Özel hayatına girmeyeceğim. Bu Merve Kavakçı AKP Tarafından Amerikan vatandaşı olmasına rağmen hiç bırakılmadı. Çok zaman tercümanlık yapmıştır. Son olarak Joe Biden ile son konuşmadaki tercüman Fatma Kavakçı Merve kavakçının kızıdır. Bildiğim kadarı ile Türk vatandaşı değildir. Şimdi şu soruyu sormamız gayet doğaldır. Amerikan vatandaşı olan birisi Amerikan başkanı ile yapılan bir görüşmede, nasıl Türkiye adına tercümanlık yapar? Şimdiye kadar ABD başkanı ile yapılacak bir toplantıya tercümanlık yapacak birisini yetiştiremedi isek bu bizim ayıbımızdır. İnsanın aklına ülke aleyhine yapılan konuşmanın. Türk vatandaşları tarafında gizlenecek bir şeyimi vardır? Bu herkesin aklına rahatlıkla gelebilecek bir olaydır. Milli olmak için Türk milleti kelimesini kullanmak gerekir. Her nedense Türk Milleti kelimesi kullanılmıyor. Bu millet kelimesi kullanılıyor. Ben bunu hiç önemsemiyorum. Çünkü biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize Türklük içinde kimse gelmesin denilmedi mi? Teröristlerin iktidardan bazı istekleri oldu. Türk kelimesi anayasadan çıkarılsın dendiğinde. Türk kelimesi ile başlayan kuruluşların çoğunun başından Türk kelimesi kaldırılmadı mı? TC’lerin kaldırıldığı günleri hatırlayın. Böyle hareket eden birilerinden nasıl Türk kelimesini kullanmasını bekleye bilirsiniz? Bu ülkeden birçok etnik guruplar var. Türklerin nüfusu bütün etnik gurupların toplamımda çok fazladır. 60 milyon Türk vardır. Etnik guruplar içersin de en fazla nüfusa sahip olan Kürtlerdir.   Bugün ülkenin başına gelenlerin çoğu bu nüfus oranındandır. Türk ırkı diye bir ırk yok diyen AKP’lidir. AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diye İstanbul eski AKP il başkanıdır. Sonra milletvekili de oldu.  Hele şu Mehmet Metiner denen kişi. Türkleri aşağılamıştır. “Türklük bizim ayağımızın altının kiridir” demiştir. Biz bunlara ayrımcılık olmasın. Araya nifak tohumu sokmaya çalışanlara prim vermeyelim diye ses çıkarmadık. Bu Türk milleti çok asil bir millettir. Öyle Mehmet Metiner gibilerine pabuç bırakacak bir millet değildir. Yeri geldiğinde ağzının payı verilir. Ülkeyi bu hale getiren bu iktidardır. 60 milyon asil Türk milleti iktidara vatandaşlık görevini yerine getirerek. AKP ye oy vermiştir. Artık bundan sonra asla oy vermeyecektir. Benim milletim diyen liderleri unutmadık. Benim köylüm, benim çiftçim diyenlerin kulakları çınlasın. Ahrete intikal etmiş olanlara Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Yerli ve milli diyebilmek için. Türk olup, türküm diyenlere! Ancak yerli ve milli denilir.  Saygılarımla.
Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. 
Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLERE! 
                                                             23 – 07 – 2022 Mustafa KOÇAL