YEREL MEDYANIN TARAF TUTMASI VEYA GAZETECİNİN TARAF TUTMASI

Gazetenin de, gazetecinin de bir tarafı vardır. Gazeteci de bir insandır ve tarafı vardır. Tarafsız olmak artık günümüzde çok geçerli değil. Muhakkak bir tarafa yöneliyorsunuz. Aslında herkesin kafasında  ilgi duyduğu bir görüş var. Kimi bunu açık açık söylerken kimisi de kendine saklamayı tercih ediyor. İlimizin yerel medyasını yakından takip ediyorum. Yayınlanan tüm yerel medyayı  okuyorum. Gerek yazılı olsun gerek internet gazeteciliği olsun yazılanlar bazen aynı konuda çok farklı olabiliyor. Buda kişilerin farklı düşüncelerden olmasına bağlı. Kısacası kimse tarafsız değil ve birinin tarafını tutuyor.

Son günlerde bir kurumun başında olan genç arkadaş ile ilgili olarak bazı gazeteler ve gazeteciler olumsuz şeyler yazmaya başlayınca hemen onun yanında yer alan karşı grup oluştu.

Ulusal gazetelere baktığımızda da hepsinin bir tarafı desteklediğini görüyoruz,Bunun yadırganacak bir yok bence. Gazeteci veya medya organı bir grubu veya bir görüşü destekleyebilir. Bu desteklediği taraf bir şahıs, herhangi bir spor kulübü veya siyasi bir partide olabilir. Gazetecinin  taraf olup olmadığından ziyade, adil olup olmadığı önemlidir. Aleyhte yayın yaptığın kişi veya kuruluşun da doğrularına ve savunmasına muhakkak yer verilmelidir. Gazetecinin ve gazetenin, muhalif olduğu görüşler hakkında asılsız ve mesnetsiz yayınlar yapması,  karalama yapması, bel altına vurması, tehdit etmesi, şantaj yapması asla gazetecilik değildir.

Bana gelince elbette bende tarafım. Ancak; yazılarımda bunu belli etmek istemem. Karıncanın bile taraf olduğu bir ortamda önemli olan tarafımızın neresi olduğudur. Ayrıca; hiç kimse hakkında asılsız ve mesnetsiz yayın yapmamak en doğru olanıdır. Benim özellikle dikkat ettiğim konu budur.