YABANCILARIN MÜLK EDİNMESİ

Yabancıların mülk edinmesi kolaylaştırıldı. Eskiden bir yabacı Türkiye de bir mülk aldı mı? Satışın gerçekleşmesi için. Türkiye’den biriside yabancı bir ülkeden mülk edinmeden satışın gerçekleşmesi mümkün değildi. Buna da karşılıklılık deniyordu. İktidar bu karşılıklılık olayını kaldırarak yabancıların mülk edinmelerini kolaylaştırdı. Dünyanın neresinden gelirse gelsinler Türkiye de mülk edine biliyorlardı. İktidar bir düzenleme yaparak. 250 bin dolar ve üzerinde mülk alanlara Türk vatandaşlığı verileceği şeklinde bir düzenleme yapıyor. Bu düzenlemeden sonra 3,5 yılda yabancılar 128 bin 234 konut satın alıyorlar.  Dolar olarak 14 milyar dolarlık mülk almış oluyorlar. 250 bin dolarlık mülk alanlar Türk vatandaşlığına geçme hakkı verilince. Mülk almadan Türk vatandaşlığına geçme ücretini düşürmek mecburiyetinde kaldılar. Türk vatandaşlığına geçiş ücreti bir milyon dolar idi. Türk vatandaşlığına geçiş ücretini de bir milyon dolardan 250 bin dolara düşürdüler.  Çünkü 250 bin dolar ve üzeri mülk alanlar hem mülk sahibi oldular. Hem de Türk vatandaşlığı almış oldular.  Onun için mülk almadan Türk vatandaşlığa geçmek için bir milyon dolar ödemeleri gerekiyordu. Bunu 250 bin dolara düşürdüler. Türk vatandaşlığına geçişin 250 bin dolara düşmesi ile 7.312 kişi Türk vatandaşlığına geçmiş oldu. Suriyelilerden kaç kişinin Türk vatandaşlığına geçtiği belli değil. Türkiye de kaç Suriyeli olduğunu gösteren kesin bir rakam yok. Belli olan bir olay var seçimlerde oy kullanmaları için çok sayıda Suriyelinin Türk vatandaşı yapıldığı iddiası senelerdir var. Bu yabancıların mülk edinmesinin kolaylaştırılması, 250 bin dolar ve üzerinde mülk edinenlerin Türk vatandaşı yapılmaları 128,234 kişinin Türk vatandaşı olarak seçimlerde oy kullanması demektir. Ben Türk vatandaşlığına geçişin bu rakamların çok üzerinde olduğunu düşünüyorum.  En basit örneği sığınmacı olan birisinin bayramda seyranda ülkesine gittiğinde. Geri geldiğinde ülkeye alınmıyor. Avrupa da bu kural var. Bizdeki Suriyeliler bayram seyran değil. Akıllarına geldikçe Suriye ye gidip geliyorlar.  Bunlar Türk vatandaşlığına geçmemmiş olsalar bu kadar rahat hareket edemezler. Ülkeye bu kadar mülteci alınması başlı başına bir sorun. Yabancıların mülk edinmesinin kolaylaştırılması. Ve 250 bin dolar değerinde mülk alanların. Birde yanında Türk vatandaşlığına kabul edilmeleri.  Yabancılar için ballı börek demek olur. Mülk alan Allahtan bir göz istemiş. Türkiye iki göz vermiş. Para ile Türk vatandaşlığına geçmenin bir milyon dolarda 250 bin dolara düşürülmesi. Bunların tesadüf olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bunlar bir proje gereği yapılan işlerdir. Türklüğün ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin yok edilmesi için yapılan programların uygulanan birer parçasıdır. Saygılarınla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek iler gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenler! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!