VERDİĞİ İLE ÖVÜNMEK

Verdiği ile övünmek çaresizliğin göstergesidir. Bu insanlarda alışkanlık hale gelmiştir. Birisi ile arası bozulan kişi. Hemen başlar ben ona şunu yaptım bunu yaptım demeye. İktidar da asgari ücreti biz bu kadar artırdık diye övünüyor. Övündünüz de sanki milyonlar vermiş gibi ballandıra, ballandıra anlatıyorlar. Önce asgari ücrete zam yaptığınızda. Asgari ücretlinin maaşı ne kadar arttı. Kendinize yapılan zamda ne kadar arttı. Önce onu söyleyin. Eskiden asgari ücretli maaşı ile 10 tane çeyrek altın alabiliyordu. Şimdi 4 tane alabiliyor. O zaman her gün evimize aldığımız ekmek 50 kuruştu şimdi 200 kuruş. Asgari ücreti yükselttik demek artık demode olmuş bir söylem. Artık asgari ücretle övünülecek dönemler çok gerilerde kaldı. Eskiden asgari ücretli pazara gittiğinde diğer maaş alanların aldıklarını alabiliyordu. Şimdi artık o seviyede bir şeyler almaya eli gitmiyor. Birkaç gündür cumhurbaşkanı ayni şeyleri söyleyip duruyor. Marketlere ekipleri göndermişler. Denetim yapılıyormuş. Bunları daha öncede yaşadık. Soğan patates depolarına baskınlar yapıldı. Üreticilere bunlar terörist dahi denildi. Marketlerdeki etiketleri düşüreceğiz deniyor. Zannediyorlar ki? Marketlerde etiketlerdeki fiyatlar düşünce enflasyon düşecek. Buna kargalar bile inanmaz. Enflasyonun nasıl düşeceğini şayet bilmeyen bir maliye bakanı varsa hiç orada oturmasın. Üreticinin girdi fiyatları düşmeden enflasyon düşmez. Üreticinin tohumunu saymayalım. Fidesini yetiştirmek için. Kullandığı suya, elektriğe, gübreye aklına geldiğinde zam yaparsan. Fideyi tarlaya diktiğinde o zam yaptığınız su, elektrik, gübre, ilaç fiyatları kat kat artacaktır. Üretici yetiştirdiği ürünü sattıktan sonra. Giderlerini karşılayıp. Elinde ihtiyacını karşıladıktan sonra para kalırsa. O ürünü her sene üretmeye devam eder. Şayet zarar ederse. Bir daha o ürünü yetiştirmez. Başka devletler böyle üreticilerine destek veriyor. Bizde destek dahi verilse. Verilen o dest bir türlü geri alınır. Vergi artar, gübreye, ilaca, suya, elektriğe zam yapıl o verilen destek geri alınır. Biz ülke olarak tarımın bitirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Üreticinin önünü kesmek için elimizden geleni yapıyoruz.  Ondan sonrada enflasyon neden düşmüyor diye. Etiket fiyatlarını kontrol ediyoruz. Etiket fiyatlarını neyin artırdığını araştırmadan etiketlere yöneliyoruz. Üreticilerin girdi fiyatlarını düşürün.  Enflasyonun düşmesi için ondan sonra çaba harcayın. Bu şartlarda enflasyonu düşürmek için zaman harcamayın. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!