VATANDAŞ ÇOK DERTLİ

Ben Balıkesir de ikin evden partiye, partiden eve gidip geldiğim için. Doğru dürüst bazı şeyleri görememişim. Hakikaten vatandaşın durumu içler acısı. Durumdan memnun olan yok. Esnafa bir dokun bin ah dinle. Pekiyi vatandaşın durumu onlardan iyimi? Vatandaş esnafa nazaran daha sakin. Esnaf sorumluluktan dolayı rahatsız. Bir esnafla tanıştım. Zaman zaman dükkâna annesini bırakıyor.  Başka bir işte çalışmaya gidiyormuş. Evinin bahçesinde yetiştirdiği bazı sebzeleri satmaya çalışanlar dahi var. Ülkenin durumu her geçen güm kötüye gidiyor. Yönetimden memnun olan bir kişiye dahi rastlamadım. Halinden memnun olan hiş bir kişi görmedim. Hayat pahalığı her gün artıyor. Ekmeğin fiyatının çok kısa zamanda 5 liranın üzerin çıkacağını tahmin ediyorum. Bir ülkenim ekonomisine tarımdan destek gelmezse ise? O ülkenin kalkınması mümkün değildir. Şu an tarım ülkenin ekonomisine bırakın katkıyı ekonominin kamburu olmaktadır. Çünkü ekmek olmadan hiçbir şey olmaz. Ekmek fakir fukaranın dengesini bozmaktadır. Ben çiftçi çocuğuyum. Yazdan kışın ekmeğini hazırlarlardı. Ekmeği bulmak her şeyden önemlidir. Şimdi ekmeğe bir lira zam yapıldı. Bu bundan sonra ekmeğe zam yapılmaz diye düşünülemez.  Fırıncılara veya unculuk yapanlara destek verilirse o zaman zam düşünülemez. Aksi takdirde ekmeğe her ay zam gelebilir. Şu andan itibaren ekmek önem kazanmıştır. Çünkü buğday hasadı başladı. Buğday hasadının ne getireceği ne götüreceği belli değil. Çünkü mazota yapılan zamlar. Buğdayın maliyetini artıracaktır. Bu günlerde iktidar seçim hazırlığına başlıyor gibi bir hareketin içerisine girmişi gibi gözüküyor. Vaatlerde bulunmaya başladılar.  Şunu yapacağız böyle yapacağız demeye başladılar. Fakat bu söylemler iktidarı kurtaracağını tahmin etmiyorum. Çünkü şu an iktidardan memnun olanlar yalnız tuzu kuru olanlardır. Ben anketlere inanmıyorum. Çünkü AKP’nin oyları dana aşağılarda olduğunu düşünüyorum. İktidarda bunun farkında. Geçmiş iktidarların yaptıklarını dahi kendileri yapmış gibi açıklamaya başladılar. Bırakın paletli ambulansı normal ambulans bile yoktu. Bizim sayemizde bu sorun çözüldü. Geçmiş iktidarlar hiçbir şey yapmamışlar. Doğru! Var mı fabrikalar? Yok! Nereye gitti o fabrikalar?  Satıldı! Kim sattı? Bu günkü iktidar satmadı mı?  Satamadıklarını da biz yaptık demiyorlar mı?  O yalan bu yalan fili yuttu bir yılan, buda mı yalan?  Saygılarımla. 
Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. 
Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenler! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
                                                        21- 06- 2022 Mustafa KOÇAL