UMUT BAYSAL

“BALIKESİRSPOR ESKİ FUTBOLCUMUZ UMUT BAYSAL’A EMANET”

TFF 1. Lig takımlarında Balıkesirspor’da teknik direktörlük görevine kulübün altyapı antrenörü Umut Baysal getirildi. Bu cümleleri Bilecik Birlik Gazetesinin internet sayfasından aldım. Umut Baysal ile ilgili haberin bir bölümünde şunlar yazıyor. “Bilecikspor’da oynadığı dönemlerde taraftarların sevgili haline gelen Umut Baysal’a yeni görevinde başarılar dileriz.”

Umut Baysal başarılı bir teknik direktör. Balıkesirli ve genç bir arkadaş. U19’un teknik direktörü ve Balıkesirpor teknik direktörsüz kaldığı zaman geçici antrenörlük yapan biri. Yusuf Şimşek’in ayrılmasının ardında teknik direktörlük görevine getirildi.

Bence şu anda yeni bir teknik direktör arayışına girmenin bir anlamı yok. Bu işi Umut Baysal gayet güzel yapar. Sezon sonuna kadar takımı çalıştırsın. İçimizden biri, takımı ve sorunları biliyor. En azından içten ve samimi olarak çalışır ve gayret eder. Ön şartlar ileri sürmez.

Herşeyde bir hayır dedikten sonra Baysal kardeşimizle yola devam etmek ve teknik direktör arayışını bırakmak en iyisi. Balıkesirsporun durumu bu. Şimdiki, mevcut duruma göre en iyisini yapmak gerekiyor.

Tuzlaspor maçında F tarafındayım. Balkes severleri de maça beklerim. 
/////
BALIKLI KÖYÜNDEKİ TARİHİ KÖPRÜ

Balıklı köyünün ilk adı Mendure´dir. İsmi Balıkesir şehrinde mezarı bulunan Zağnos Paşa´nın kızının adından gelmektedir. Kızın adı Mendehora´dır. Sultan 2.Mehmet (Fatih Sultan Mehmet)Manisa şehzadesi olduğu dönemde İstanbul´a giderken balığı bol olduğundan köye Balıklı ismini vermiştir. Mahallenin içinden geçen dere üzerinde Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış tarihi köprü vardır. Zağanos Paşa Fatih Sultan Mehmet´in kayınpederi ayrıca İstanbul'un fethindeki önemli komutanlardandır. Balıklı mahallesi Balıkesir ovasında bulunmaktadır. Fatih bu ovadan köy alanı da dahil büyük  bir alanı Zağanos Paşa´ya hediye etmiştir ve  o da bu köye kızının adını vermiştir.     Balıklı mahallesi Balıkesir merkeze 14 km. mesafededir. Köy,bir ova mahallesidir. Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallede hem İlkokul hem de Ortaokul vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı bulunmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup merkeze gün içinde devamlı araç (Köy minibüsleri) gidip gelmektedir. Ayrıca belediye otobüsü seferleri de vardır.

Şimdilerde bu köprü kullanılmaz vaziyette. Geçen hafta Çandır Mahallesi’ne giderken Balıklı’da köy kahvesinde biraz oturdum. Çandır’da zamanında mandıramız vardı ve Balıklıdan da süt toplar ve gölden Kara Balık tutardık. Şimdilerde ne göl kaldı nede balık.