ÜLKEDE NELER OLUYOR.

Burası muz cumhuriyeti değil diyenler. Ülkeyi kendileri muz cumhuriyetine çevirdiler. Demokrasinin ve cumhuriyetin olduğu bir ülkede bunlar olmaz. “Sokağa çıkacakları cumhur ittifakı olarak. Gidebildikleri yere kadar kovalarız” denildi. Böyle bir söylem ancak muz cumhuriyeti olan ülkelerde olur. Cumhur ittifakı bunu tek başlarına mı yapacak? Tek başlarına millet ittifakını alt edebilecekler mi? Oran olarak millet ittifakı cumhur ittifakından fazla. Bu söylem cumhurbaşkanı tarafından söylenmiş olması çok üzücü bir söylem. Türkiye ye hiç yakışmadı yakışması da mümkün değil. Hadi dil sürçmesi diyelim diyeceğim. Oda mümkün değil tekrar, tekrar söylendi. Demokrasilerde sesini duyurmak ve ne için eylem yaptıklarını milletin bilmesini sağlamak için sokağa çıkmak demokratik bir haktır.  Böyle bir söylemi başkaları söyleyecek olsa. Cumhurbaşkanının sen ne diyorsun? Böyle bir şeyin söylenmesi ne de. Ve gerçekleşmesine de izin vermem demesi gerekirken. Cumhurbaşkanı söylüyor. Pekiyi böyle bir olay gerçekleştirilmiş olsa. Siz yöneticiler ve teşkilatlarınız ile birlikte mi yapacaksınız? Yoksa güvenlik güçlerine mi bu işi yaptıracaksınız? Yoksa milleti birbirine mi kırdıracaksınız?  Ben bu söylemin çok tehlikeli bir söylem olduğunu düşünüyorum.  Millet ittifakını terör örgütü ile birlikte olmakla suçluyorsunuz. Terör örgütü bu söylemi sabote ederek eylem yapmaya kakışsa? Millet ittifakı yaptı diye harekete geçerseniz. Ülkeyi kaosa sürüklemiş olmaz mısınız?  Yöneticilerin bu konuları bir söyleyip. İkiyi bırakın üç defa düşünmesi gerekir. Ben bu söylemi talihsiz bir söylem olarak kabullenmek istiyorum. Çünkü çok talihsiz bir söylem. Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmayacak bir söylem olmuştur. Hem ülke adına. Hem insanlık adına. Hem demokrasi adına düşündürücü bir söylem ortaya atılmıştır. Bu söyleme bel bağlayan yanar. Hayatının en talihsiz söylemi olarak tarih sayfalarına geçecektir. Ülkenin birlik beraberliğini sağlayacak olan iktidarın bunu söylemiş olması. Düşündürücü bir olaydır.  Pekiyi siz gidebildikleri yere kadar. Cumhur ittifakı olarak kovalarız diyorsunuz. Bunu tek başınıza gerçekleştirmeniz mümkün değil. Bir ülke kendi milli güvenlik güçlerini ve ordusunu kendi milletinin üzerine sürer mi? Acaba dünyada bu söylem gibi bir söylemi söyleyen ülke var mıdır? Bu söylemi ben hiç söylenmemiş gibi kabul ediyorum. Saygılarımla.
Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak. Büyüklerim satmak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. 
Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere!  Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!