TUT KELİN PERÇEMİNDEN

Büyüklerimizden çok sık duyardık bu sözü tut kelin perçeminden. Çok merak ederdik kelde perçem olmaz ki neden böyle diyorlar acaba bir gün sordum ne demek bu tut kelin perçeminden aldığım yanıt şöyleydi.

Çözümü güç bir durum karşısında söylenen bir söz dediler yani ülkemizin içinde bulunan durum gibi. Enflasyon, işsizlik, pahalılık,  yoksulluk bunların tümü çözümü güç bir durum sanıyorum zira gelir düzeyi yetmeyen işçi emekli asgari ücretli evinde kombisini yakmaya korkarken kazak ve battaniyelerle oturarak kış ayının bitmesini bekliyor.

Doğal gaza % 30 zam kapıda sakın vatandaşlarımızın tümünü korkutmasın gelecek zam sanayi kuruluşlarına geliyor ancak çok azda olsa dolaylı yollardan bizlere de yansıması olacaktır. Türkiye gerçeklerinden yola çıkmamız gerekirse yaklaşan Ramazan ayında vatandaşlarımızın bu kutsal aya kavuşmakta oldukları için sevinsinler mi yoksa bu mübarek ayda dolaplarının bomboş olduğundan üzülsünler mi hadi bakalım şimdi tut kelin perçeminden ev hanımlarının en zor aylarından biri olacak ramazan ayı iftarlık düşün ana yemeyi düşün gece sahuru düşün Allah hepimizin yardımcısı olsun hadi gel de arama eski Ramazanları eski derken çocukluğumuzdaki ramazanlardan bahsediyorum.

Topun patlamasına az bir süre kala tüm mahallenin çocukları ellerinde iftarlıklarıyla gözlerini çamlığa dikip Ramazan topunun ateşlenmesini beklerdi. Topun içine doldurulmuş bez parçaları ve barut ateşlenince çıkardığı ses tüm şehirden duyulur ve herkes orucunu öyle açardı. 

Şimdi ne Çamlık kaldı nede Çamlıktaki Ramazan topu gerçi Çamlık yeni şekliyle hala var ama bir yudum su içmeye çeşmesi yok çocuğunun çişi gelse tuvaleti yok. Şahsen ben eski Çamlığımı özlüyor ve istiyorum Rahmetli Edip Uğur göreve gelir gelmez Balıkesir için çok önemliymiş gibi hemen kazmayı vurdu.

En azından bu şehirde yaşayan vatandaşların görüşü alınsaydı ama alınmadı neyse nerelerden nerelere geldik. Hani halk arasında bir laf vardır zenginin parası züğürttün çenesini yorarmış aynen öyle oldu.

Şimdi olması gereken işlere bakalım aklımızın erdiği kadar bir şeyler söyleyelim  çok yakın tarihte  bizi bekleyen bir kıtlık gerçeği var bunu göz ardı edemeyiz yanı başımızda devam eden savaş bunun en önemli işaretidir. 

Buğday açığımızı Rusya ve Ukrayna’dan kapatıyoruz buğdayın yanı sıra Ayçiçek ihtiyacımızda aynı şekilde bu iki ülkeden karşılanıyor buğday ekimi bu yıl için çoktan geçti henüz vakit varken ayçiçeği ekimlerini çoğaltarak gerçekleştirmeliyiz.

CHP’li belediyeler birleşerek tarıma destek verme kararı aldılar mazot ve tohum desteği verecekler şimdi bizim Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz da aynı şekilde hareket ederek çiftçilerimize destek vermesi ve Ayçiçek ekimlerinin Balıkesir’de rekor seviyeye ulaşması gerektiğini yürekten isterim.