TEMİZ ŞEHİR BALIKESİR

Geçtiğimiz ay il dışında idim ve başka bir büyük şehir de 10 gün kaldım. İsmini vermek istemediğim bu şehirle yaşadığım il Balıkesiri karşılaştırma ihtiyacı hissettim. Balıkesiri beğenmeyenlerin ara sıra benim gibi il dışına çıkmaları gerekiyor.

Gezmek için gittiğim ilin temiz olduğunu söylemek çok güç. Park sorunu hat safhada ve karşılıklı park eden araçlar yüzünden her yer tek şerit olmuş. İlginç otobüs yolları yapılmış ve bilmiyorsanız yanılıp o yola kesinlikle girersiniz. Otobüs için düzenlenen yollar amacına ulaşmamış. Gezilecek ve görülecek yerleri var ancak; hiçbir düzenleme yok. Parklara gelince. Her taraf çekirdek kabuğu. Akşam zannedersiniz ki çekirdek yarışması var ve tüm halk bu yarışmaya katılmış. Parklar, yeşil alanlar bakımsız ve düzensiz. Çimler biçilmemiş, her taraf sigara izmariti. Ağaçlar abıkmısz.

Sigara izmaritleri her yerde. Çay ocakları ve kahveler bu ili istila etmiş. Kaldırımlar masa sandalye dolu. Parklar orada mevcut bulunan çay bahçeleri ve kafeler tarafından tamamen masa sandalye ile donatılmış durumda. Gezmek mümkün değil.

Cadde ve sokaklar çöp dolu, Millet eline ne geçerse sokaklara atmış. Tüm bunalır görünce Balıkesirin ne kadar temiz, bakımlı ve düzenli olduğunu bir kez daha anladım. Balıkesir de yaşayıp Balıkesiri beğenmeyenler her zaman olacaktır. Ancak, yaşadığımızın şehrin kıymetini bilelim ve kirletmeyelim. Bu tertip ve düzeni sağlayanlara teşekkürler.

/////
İyi avukat diye bir şey var mıdır?

İyi avukat nasıl bulunur? Bu soru ile sık sık karşılaşırız. Her meslekte olduğu gibi avukatlık mesleğini yapanlar arasında da farklı hukuk dallarında uzmanlaşma ya da farklı mesleki yöntemler izleme söz konusu olmaktadır. Her avukatın hukuki konuları  ele alma şekli birbirinden farklı olabilir. Hangi yöntemin daha iyi olduğu ise her zaman kolayca belirlenebilir değildir. Bir avukat mesleki kariyeri boyunca deneyimlerini ve mesleki becerilerini de göz önünde bulundurarak bir mesleki strateji belirler. Belirlemiş olunan strateji hukuki ihtilaflarda uygulama alanı bulur. Ayrıca en iyi avukat denildiği zaman müvekkiller farklı anlamlandırmalar yapabilmektedirler. Kimi müvekkil dava kazanma oranına bakarken kimi müvekkil avukatın hukuki mesele üzerinde harcadığı emek ve zamana bakmaktadır. Kimi müvekkil ise avukatın müvekkilini doğru ve düzenli bir şekilde bilgilendirip bilgilendirmediğine odaklanmaktadır. Kimide hiç bir şeye bakmadan ismini duyduğu avukata gitmektedir. İyi avukat görevini iyi yapan ve sahiplenen avukattır. İyi bir avukat alacağı davaya ilişkin meseleyi çok iyi bir şekilde kavramaya özen gösterir. Gerektiğinde dosya incelemesinde bulunarak dava ya da hukuki ihtilafta izlenmesi gereken hukuki stratejiyi çizer. Bu husus gerçekten oldukça mühimdir. Çünkü sonucun kaderini belirleyebilecek güçtedir.

Hiç dava kaybetmeyen avukat var mıdır?

Bu sorunun cevabı da avukattan avukata değişebilir. Hiçbir zaman bir davanın kazanılacağı ya da kaybedileceği baştan belirlenemez. Yüksek tahminler her zaman söz konusu olsa da her zaman için açık kapı bırakılmalıdır. Yargılama neticesinde lehe ya da aleyhe çeşitli kararlar çıkabilir. Bu nedenle hiç dava kaybetmeyen avukat var mıdır? sorusunu net olarak cevaplamak kesinlikle mümkün değildir.

Bir avukata vekalet vermeden önce kişiler kafasındaki soruları sormalıdırlar. Sürecin başında soruları sormak ve bu sorulara yönelik avukat tarafından bilgilendirilmek doğru seçenek olacaktır. Her müvekkil adayı en iyi avukat ile çalışmak ve en iyi avukata vekalet vermek ister. Ancak en iyi avukat kimdir? sorusunun cevabı çoğu zaman görecelidir. Bu nedenle kişi, en iyi şekilde hizmet alacağını düşündüğü avukat ile iletişim kurmalıdırlar.