TEK SUÇLU YÜCEL YILMAZ DEĞİL ŞEHRİN AYIBI!

Bugün Balıkesir’in her köşesinde futbolda ki markası Balıkesirspor konuşuluyor. Transferin sona ermesine saatler kala Kırmızı Beyazlı takımın içerisinde bulunduğu durum, 7’den 77’ye herkesin içini acıtıyor. Son 3-4 sezondur yaşanan transfer yasağı bu kez kendisini daha da sert hissettirdi. Hep son dakikada kaldırılan yasak bu kez kalkmayacak gibi. Yusuf Şimşek’in görevi bırakması da bunun bir işareti…

 

Özgür Yılmaz ateşten gömleği giydi, Balıkesirspor’a Başkan oldu. Yılmaz’ın tek dezavantajı görevinde tecrübesiz olması. Kırmızı Beyazlı takım için ilk günden itibaren harekete geçti, destek arayışına girdi. Geçen sezon zor şartlarda gemiyi limana yanaştıran Başkan Ümit Arslan’dan devir aldığı bayrağı daha iyi yerlere taşımak için gecesini gündüzüne kattı amaç Balıkesirspor’un başarılı olmasıydı.

 

Ancak geldiğimiz nokta da transfer yasağı kalkmadı. Kırmızı Beyazlı takıma gerekli destek sağlanmadı. Ertelenen ilk genel kurul sonrasında camiada bir umut ışığı doğmuştu. Şehir dahası Büyükşehir Balıkesirspor’a sahip çıkacak diye! Sonrasında fısıltı gazetesi çeşitli yorumlar yaptı. “Büyükşehir tam destek veriyor”, “Yücel Başkan Balkes için harekete geçti,” “Balıkesirspor’u güzel günler bekliyor” diye. 

Ancak bugün, TFF 1. Ligde transfer yasağını kaldıramamış tek takım Balıkesirspor. Mevcut kadro ile 4 takımın düşeceği bu ligde tutunmak mucize olsa gerek. Kadroda ki oyuncuların özverisi, mücadelesi, kazanma hırsı nereye kadar devam eder bilinmez. Futbol mucizelerle dolu bir oyun. Ama kağıt üzerinde bakıldığında 55 yıllık Kırmızı Beyazlı sevdamızı zor günler bekliyor.

Bu takım bu sezon kötü günler yaşıyor ise bunun tek sorumlusu ne Özgür Yılmaz ne Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz. Bu durum ŞEHRİN AYIBI. Bir şehir futbol da ki markasına sahip çıkamadıysa ise bu işte herkesin suçu var. Dışarıdan izlemekle, birileri bir şey yapsın diye beklemekle, sağda solda konuşmakla, birileri takımı sahiplensin demekle küme de kalınmıyor.

Günümüz de birçok takımın yanında Belediyeler var. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bugüne kadar arzu edilen maddi ve manevi desteği tam olarak vermedi. Basketbol takımına verilen destek kadar Balıkesirspor’a da desek verilseydi belki bugün transfer yasağını, küme düşmeyi değil farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik. Ama gerçek olan şu anda içinde bulunduğumuz zor durum.

Balıkesirspor’a bu şehrin milletvekilleri, siyasileri de sahip çıkmadı. Hep birileri yapsın diye beklediler. Kongre sonraları göreve gelen Kulüp Başkanları bu işi yapar düşüncesi ile siyasiler hep dışarıdan izlemekle yetindiler. Ara ara tesislere, zaman zaman maçlara gelen siyasiler “Balıkesirspor hepimizin” diyerek günü kurtardılar. Hiçbir zaman taşın altına ellerini sokmadılar. Oysa bu şehirde yaşıyorlar.

Sadece şunu net bir şekilde söylemek gerekir ki bugün tek suçlu Yücel Yılmaz değil! Bu şehrin milletvekilleri bu takıma sponsor bulabilirlerdi. Sayın Yavuz Subaşı, Sayın Mustafa Canbey, Sayın Adil Çelik, Sayın Ahmet Akın ve diğerleri. Şu anda formasında reklam olmayan Balıkesirspor’a en azından reklam bulup destek vererek öncü olabilirlerdi.

Siyasi partilerin İl Başkanları neredesiniz!

Eleştirmekle, alkışlamakla BALKES’li olunmuyor! Yarın seçim zamanı “Balıkesirspor için ne yaptınız” diye sorarlarsa ne cevap vereceksiniz?

Eğer herkes taşın altına elini sokmuş olsaydı bugün şehrin markası olan Balıkesirspor daha farklı bir konumda olurdu.

Taraftar hala “Bu takım düşer mi?” sorusunu soruyor. Taraftar kadar siyasiler de bu takımı düşünmüş olsaydı şehrin takımı, plakası gibi 10 numara yerde olurdu.

Boşuna dememişler “Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar!” diye.

Şu anda taraftar ağlıyor gerisi hikaye!