SUSURLUK TOSTU

“Gerçek Susurluk Tostu Nerede Yenir?”

Susurluk Tostu yemek için kesinlikle Susurluğa gitmek gerekir. Bizim buralarda veya başka bir yerde Susurluk Tostu diye yediklerimiz üzülerek söylüyorum ki; Susurluk Tostu değil, benzeri sadece.

Gerçek Susurluk Tostu için günlük olarak hazırlanmış tost ekmeği kullanılır. İçinde eriyen peynir kelle peyniri adıyla bilinen Mihaliç peyniri olmalıdır. Kızaran tost ekmeğinin dışına özel olarak hazırlanmış salça sürülür. Tosta eşlik eden içecek ise köpüklü Susurluk ayranı dır.

Susurluk ilçemiz meşhur tostçu mekanlarıyla caddeleri, sokakları dolduruyor. Kelle peynirinden lezzetini alan, Susurluk tost ekmeğiyle doyuruculuğunu taçlandıran bu özel tostu mutlaka deneyiniz. Dikkat! Bu tostun tadını alanlar, ikinci tostu kesinlikle sipariş ediyor! Aman kilo almayın.

SUSURLUKTA NEREDE GERÇEK SUSURLUK TOSTU YENİR?

Düzdağ Tost:  Düzdağ Tost, Susurluk tostçusu listesinde adından konuşturan meşhur bir mekan. Küçük ve samimi bir dükkanda yıllardır hizmet veren Düzdağ Tost, Susurluk tostunu yiyenlere göre bu işin en iyilerinden. * Yörsan Fast Food: Süt ve süt ürünleriyle ün yapan Yörsan birçok kez el değiştirse de,Susurluk’ta tost yapan leziz mekanlardan biridir. Yasa Dinlenme Tesisleri: Susurluk yolu üzerinde yer alan Yasa Dinlenme Tesisleri, yörenin sevilen lezzetlerinden Susurluk tostunun ve bol köpüklü ayranının merkezi haline gelmiştir.* Güneş Tost: Festiva Outlet içinde yer alan Güneş Tost, 1960 senesinden günümüze kadar lezzetini ve kalitesini koruyan mekanlardan biridir. Büyük porsiyonla sunulan Susurluk tostunun yanında bol köpüklü tam kıvamında Susurluk ayranı içmeniz öneriliyor. Ayrıca; Susurluk Parkı içinde yer alan Belediye Tesislerinde yapılan Susurluk Tostu da gayet güzel, tavsiye ederim.

/////

TÜRKİYE DE YAŞAMAK

Ülkemizde bir grup var. Bu grup hem ülkede yaşıyor, hem ülkenin her türlü kaynaklarından faydalanıyor, sonra da güzelim ülkemize küfür ediyor. Yok eğitim kötüymüş, her şey pahalıymış, metrobüsler doluymuş, bu ülkede iyi şeyler olacağına hiç ümidi yokmuş, vergiler yüksekmiş, dindar olmayanlar iş kuramıyormuş, hukuk tarafsız değilmiş, hoşgörüsüzlük varmış, kendini bu ülkede kapana kısılmış gibi hissediyormuş, mülkiyet hakkı güvencede değilmiş, polis görünce korkuyorlarmış, insan haklarından bahsedilemezmiş, adil ticaret ortamı yokmuş, mülteciler varmış, kendini  güvende hissetmiyormuş ve hiç kimse güvende değilmiş…  Şöyle bir araştırma yaparsanız sosyal medya  hep ülkemizde neden yaşanmazı anlatanlarla dolu..

Türkiye de neden yaşanır? (Bunlar Ruslar tarafından sayılan nedenlerdir)* Her zaman taze sebze ve meyve var.* Üç tarafı denizlerle çevrili.* İnsanlar nazik ve güler yüzlü.* Çalılıklar arasından alkolikler ve uyuşturucu kullananlar çıkmıyor. Evlerin girişi temiz. * Uyuşturucu kullananları satanları hapse atıyorlar. * Sarhoş sürücüleri hapse atıp ehliyetine el koyuyorlar. * Üniversiteye evlenmek ya da askerden kaçmak için değil, topluma faydalı bir meslek edinmek için gidiyorlar. * Doktorlarla öğretmenlere saygı duyuyorlar. * Yol sorana küfür etmiyorlar. * Sözde emeklilik reformu yok. * Domuz yemiyorlar. *  Rusların bile ülkemizde yaşayanlardan düşünceleri daha olumlu ve ılımlı. Türkiye'de yaşamaktan nefret eden kişiler daha bir sürü şey sayabilir. Bunları sayacağına, ülke hakkında kötü algı yaratacağına, o zaman burada ne duruyorsun git kardeşim git…