DEMOKRATÇA

Canlar, 

Memleketimin insanlarını anlamakta, son derece zorluk yaşıyorum. Anlatmak istediğim şudur: Sorumluluk duyan vatandaşlarımızı bu konunun dışında tutuyorum. 

Sorumluluktan kaçınan, hiçbir toplumsal kural ve öneriye uymayanların dikkatini çekmek ve onların duyarlılığını bir miktar arttırabilirsem ne mutlu bana! 

Salgının başlangıcından beri gün itibariyle yaklaşık 50 bin kişi, ülkemizde covid salgını nedeniyle hayatını yitirmiştir. Dünya genelinde covid salgını nedeniyle hayatını yitirenlerin sayısı 3.891.246 kişidir. Bu rakamlar bilinen ve paylaşılan rakamlardır. Bu salgının bir çok varyant tipi ortaya çıkmıştır. En tehlikelisi ise Delta varyant tipi olup, daha çabuk bulaşmaktadır. Tam aşılama ölüm hızını düşürmektedir. Bu tipin en yaygın olduğu ülke Rusya’dır. Rusya’dan ülkemize turistik amaçla her gün uçaklar dolusu aşısız insan gelmektedir. 

Hastalık ve ölüm tehlikesi, ülkemizde zaten olanca hızıyla devam ederken, bu turistik tabloda daha dikkatli olmamızı zorunlu kılmaktadır. 

Ne yazık ki; eleştiri konusu olan bir güruh, aşı olmadıkları gibi aşı olacak kişileri de olumsuz etkilemeye çalışmaktadırlar. 

Bu kişiler aynı zamanda maske takmazlar, sosyal mesafeyi dikkate almazlar, hatta diğer önerilen tedbirleri de görmezden gelmektedirler. 

Canlar, 

Aşı karşıtlarının söylemlerini asla dikkate almayınız. Dikkate alacağımız öneriler, ilgili bilim adamları ve bilim kurulu üyelerinin önerileri olmalıdır. 

Bilim kurulu, toplumun %70’inin aşılanması ile bu covid salgın riskinin önüne geçilmesinin mümkün olduğunu ifade etmektedirler. 

Toplumun büyük çoğunluğunun aşılanması ile etkin olabilen varyant tiplerden dolayı ölümlerin bile azalacağı söylenmektedir. Hatta Prof. Dr. Uğur Şahin Biontech aşısının delta varyant tipe karşı etkili olduğunu paylaşmıştır. 

Canlar, 

Bu tehlikeyi ucuz atlatmanın yolu aşıdan geçiyor. 

Şu anda elimizde yeterince aşı var ve herkesin aşı olma imkanı da mevcuttur. 

Bugün 23.06.2021 tarihi itibariyle, birimimde aşı randevusu olan tek hastam bile yoktu. ( Günlük aşı kontenjanımın 36 olmasına rağmen.) 

Keza Balıkesir Karesi İlçe Müdürlüğü’nün günlük aşı kontenjanının 180 olmasına rağmen, aşıya üç-beş kişi ancak gelebilmiştir. Haklı olarak ‘’aşı yokken’’ hep beraber bakanlığı eleştirdik. Şimdi yeterince aşı var, gelip aşı olmuyorsunuz. 

Sizlerden ricamız, aşı olmayanların zaman kaybetmeden, her hangi bir aşılama noktasına başvurmaları ve bir an önce aşı olmalıdırlar. 

Filipinler’de Devlet Başkanı, vatandaşlarından aşı oranının düşük olması sebebiyle ‘’Ya aşı olacaksınız ya da aşı olmayanları hapse attırırım’’ demiştir. 

Rusya’da ise aşılanmayanlara ‘’ayrımcılığa maruz kalacağını ve her alanda çalışamayacağını’’ açıklamışlar. 

Başkalarının hayatını riske sokmaya kimsenin hakkı yoktur. 

Görünen o ki; pek yakında duyarlı bir çok ülkede, benzeri ve daha şiddetli önlemler hayata geçirilirse hiç şaşırmayacağım. Bu nedenle aşı karşıtlarının ya da aşı olmak istemeyen kişilerin bir an önce, öncelikle kendi sağlıkları sonra da karşılarındakilerin sağlığını göz önüne alarak aşılanmalıdırlar. 

Hepinize sağlık ve mutluluk dilerim….