SORUNLAR KONUŞARAK GİDERİLİR

Sorunlar konuşarak, uzlaşarak, giderilir. Günümüzde her toplumun sorunları var. Sorunu olan toplumlar demokrasi içerisinde sorunlarının çözülmesini istiyor. Seslerini duyurmak için sokağa çıkıyorlar. Polis engeline takılıyorlar. Sorunu olan kurumlar seslerini duymak için. İlgili bakanla görüşmek amacı ile Ankara ya gidiyorlar. Ankara ya sokulmuyorlar. Bunun tek sebebi vardır. Biz sorun dinlemiyoruz demektir. Sokağa çıkanlar ise polis engeline takılıyor. Halbuki sorunlarına çözüm aramak demokratik bir haktır. Demokratik ülkelerde böyle bir eylemde. Polis eylemcileri korumak için tedbir alıyor. Eylemcileri provokatörler den koruyorlar. Bizde ise seslerini duyurmak isteyenlere provokatör muamelesi yapılıyor. Kadın erkek fark etmiyor. Coplanıyorlar, tekmeleniyorlar, yerlerde sürükleniyorlar.  Şiddet görüyorlar. Şiddet hiçbir sorunu çözmez sorunu daha da derinleştirir. Şiddet görende canı yandığı için şiddette başvurmasıyla arbede çıkıyor. Şiddet şiddeti doğuruyor.   Sonunda ne oluyor? Yerlerde sürükleniyorlar. Yetmiyor gırtlaklarına diz çökülüyor. Bir gazeteciye aynisi yapıldı. Nefes alamıyorum diye bağırdığı halde şiddet görmekten kurtulamadı.  Polis halkın güvenliğini korumakla mükelleftir. Polislerimiz kendilerine verilen emirleri yerine getiriyorlar. Bir eylemde amirin polise vur diye bağırdığını dahi duyduk. Yanlış anlaşılmasın copla vurmasını emretti. Eskiden askerlik de emir demiri keser derlerdi. Şimdi polislerde de emir demiri keser oldu. Bu sorunu olan toplumları sokağa dökmek yerine.  Sorunu olan toplumlardan oluşacak bir heyetle konuşulsa daha demokratik bir durun olamaz mı? Ankara ya gelen sorunlu kuruluşların heyetleri ile görüşme yolu denense daha iyi olmaz mı? Şiddetle, sindirme ile, baskı ile hiçbir sorun çözülmez. Sorunun çözümünün tek yolu demokratik kurallar içerisinde konuşarak uzlaşmaktır. Dil sorunun en güzel çözümün yoludur. Tatlı dil yılanı kovuğundan çıkarır sözü yabana atılacak bir söylem değildir. Eleştiriler hakaret ve aşağılamak içermedikçe ders alınacak olaylardır. Kem söz sahibine aittir. Şiddet ve baskı sorunun derinleşmesine sebep olan en önemli faktördür. Hak aramak Türkiye de bir olay oluyor. 7 sene önce somada bir facia yaşandı. 301 işçi hayatını kaybetti. Somalı maden işçileri 7 senedir haklarını alamadı. Bu Somalı maden işçilerinin çektikleri zulmü bir kendileri bir Allah biliyor. Haklarını almak için defalarca Ankara ya gitmek istediler ömürleri jandarma nezaretinde yollarda yatmakla geçti. Sermayenin korunması için bu madencilere yapılmadık zulüm kalmadı. Ömürleri yollarda yatmakla geçti. Yazıktır günahtır. Sermaye bu maden işçilerinden daha itibarlı tutuldu.  Yine Ankara ya gitmek için yola çıktılar. Günlerdir Ankara ya yakın bir benzin istasyonunuzda beton üzerinde yatıyorlar. Yazıktır günahtır.  Sermaye ve şirketleri korumaktan vazgeçin. Bu garibanların sesine kulak verin. Haklarının verilmesi için yardımcı olun. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-07- 2021 Mustafa KOÇAL