SİHİR – BÜYÜ – VAR MI?

Sihir veya büyü; literatür de el çabukluğu, göz boyama ve yaldızlı sözler söyleme yoluyla gerçekleştirilen hile ve aldatma işi ya da şeytanla yakınlık kurup ondan yardım alma ve nesnelerin şeklini değiştirme iddiası olarak tanımlanır. Sihir faaliyetlerinin, dini değerlerle bir bağlantısı olmadığı gibi bu işlerle uğraşanlar ahlaki bir amaç da gözetmezler. Memlekette yüksek rakamlarla seans yapan büyücüler olduğuna göre ve vatandaşlar da çaresizlik içinde bunlara gidip büyü yaptırdığı için maalesef bu tür uğraşılardaki temel hedef, maddi çıkar sağlamaktır.

Dinimiz sihir yapmayı yedi büyük günah arasında saymıştır. Büyücülerin her şeyi bildiği, başaramayacakları şeylerin bulunmadığı şeklindeki inançlar İslam’a aykırıdır. Bu yüzden bazı Müslüman bilginler, gerçekliği bulunmayan bir aldatmaca ve safsata olduğu gerekçesi ile büyünün gerçekliğini reddetmişlerdir. Sihire, büyüye maruz kalan bir kişi, çare olarak Hz. Peygamberin önerdiği korunma yöntemleri ile yetinmeli, cinci ve üfürükçülerin tuzağına düşmemelidir. İslam'da büyü yasaklanmıştır. Büyü bozdurmak adıyla yapılan işlem de büyü kapsamındadır. Kendisine büyü yapıldığı zannına kapılan kişinin, büyücülere gitmesi doğru değildir. Dolayısıyla bir büyücüden şifa bulamayınca diğerine koşmak, bu işin tacirliğini yapanları kapı kapı dolaşmak daha beter bataklığa gömülmek demektir. Kendisine büyü yapıldığını sanan ruhsal problemli insanların doktor veya psikiyatri uzmanına müracaat etmeleri en uygun olanıdır.
/////

DÜNYADA GARİP KANUNLAR
Kulağa tuhaf gelebilir, ama bunlar dünyanın farklı şehirlerinde hâlâ geçerli olan kanunlar. Dünyanın 25 ‘tuhaf’ kanununu derleyen İngiliz Times gazetesine göre, saçma kanunlarda başı ABD ve İngiltere çekiyor. 
¥ Fransa’da domuza ‘Napolyon’ ismi vermek yasak. 
¥ ABD’nin Florida eyaletinde Pazar günleri paraşüte binen bekâr kadınlar hapse girebilir.
¥ İngiltere kıyılarındaki ölü balinanın başı krala, kuyruğu ve kemikleri ise kraliçeye âit olur. 
¥ Londra’da vebalıların taksiye binmesi yasak. Taksilerin kuduz köpek ve cesetleri taşıması da yasak.
¥ İngiltere’de hamilelerin istedikleri yerde tuvalete gitmelerine izin veriliyor.
¥ New York şehrinde şehir surları içinde ok ve yay taşıyan İskoçları öldürmek yasak değil.
¥ ABD’nin Vermont eyaletinde kadınlar takma diş takabilmek için kocalarından izin almaları lâzım.
¥ Chester adasında Gallerlilerin gün ışığından önce şehre girmeleri ve güneşin batmasından sonra şehirde kalmalarına izin verilmiyor.
¥ İngiltere’de üzerinde monarşiyi gösteren pulu ters yapıştırmak vatana ihanet olarak algılanıyor.
¥ Lancashire sâhilinde sâhiplerinin, köpeğinin havlaması için sâhil polisinden izin alması gerekiyor.
¥ Londra limanına giren kraliyet gemileri, liman polisine bir fıçı rom vermek zorunda.