BAKIŞ

Bazı insanların yaşadıkları sürece hiçbir şeyi bırakma gibi bir düşünceleri olmaz. B kesinlikle karakterle ilgili bir olay. Sigara hayatta bırakılmayacak olan alışkanlıklardan biri. Zararını içen biliyor ve içmeye de devam ediyor. Atın ölümü arpadan olsun söylemi ile içenler içmeye devam ederken, bu kişilere akciğer kanseri olmuş birinin ciğerlerini inceleme fırsatı vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Bir arkadaşım kanser olduğunu öğrendiği gün sigarayı bıraktı ve hiç içmedi. Bazı insanlar sigarayı bırakmakta gerçekten başarılı Mark Twain ne demiş: "Sigarayı bırakmakta o kadar başarılıyım ki her gün yeniden bırakıyorum”. İşte bazıları tıpkı Mark gibi bırakıp bırakıp yeniden başlıyorlar. Kimine göre de sigara asla bırakılmaz ara verilir. Bu konu da kişilerin 1001 çeşit fikri var. Ben ise hiç sigara içmediğim için sigara içenleri anlamıyorum. İçene karışmak da bana göre değil. 

Sigarayı Bırakan Bir Arkadaşın Düşünceleri.

Sigara Aşkı

Geçtiğimiz günlerde sigarayı bırakan bir arkadaşımın yazdıkları, sigara aşkı… “Sanki hayatımın aşkı terk etmişçesine bir boşluk var. Geceleri anlamsızca uykularımdan uyanıyor, tavanı seyretmeye başlıyorum. Bütün aşklar gibi yokluğunun acısı, yoksunluğunun getirdiği boşluğun etkileri sadece azalıyor, geçmiyor... Bir saat bile ayrı kalmaya dayanamadığım aşkımdan günlerdir ayrıyım. günlerdir 'artık onun hayatımda yeri yok' derken onu da deliler gibi istiyorum diğer yandan. Bir kendini kandırma, ya tekrar ona dönersem paranoyasıyla yaşayış. Tıpkı bir aşk gibi, yerine başka birini koyamadığınızda asla acısını hafifletip unutamayacağınız bir kutsal ilişki, bir kör bağımlılık. Fakat sizi sürekli taciz eden,insanlık onurunu inciten bir aşk. Nasılsa gittiği gibi geri dönecek, rahatlığını taşıdığından size hor davranmak da bir sakınca görmeyen aşk. Sizin de her terk etme teşebbüsü sonrası malum yerinize bakarak geri dönmenize neden olan aşk.

Ama siz terk etmeye çalıştıkça, sizi insanlığınızdan çıkaran biricik sevgiliniz, aylardır kendisini terk etmeye hazırlandığınızdan habersizdir. Her zamanki mağrur ve ukala tavırlarıyla hayatınızı işgal etmeye devam ederken birden kendini çöp sepetinde bulur, siz onun yerine sırtınıza bir bant takarken”.