ŞİDDET ŞİDDETİ GETİRİR

Sokaktan neden bu kadar korkuluyor. Geçmişte olan olaylarda hayatını kaybetmiş birisini anmak kadar doğal bir şey olamaz. Fakat gelin görün ki? Böyle bir olay için. Sokağa çıkanlar karşılarında polisi buluyorlar. Direnenler fena halde hırpalanıyor. Bu gençler bizim gençlerimiz. İleride belki ülke yönetiminde yer alacaklar. Bu gençlere iyi örnek olun. Polis arkadaşlar biliyorum. Verilen emirleri yerine getiriyorsunuz. Birisinin bu şekilde bağırmasını yadırgadım. Direnenler gözaltına alınacaktır. Demokrasilerde fikrini beyan etmek gayet doğaldır. Eylem yapmakta demokratik bir haktır. Başka ülkelerde eylem yapanları polis koruyor. Eylem yapanlara birilerinin müdahale etmesini önlemek için. Polis eylem yapanları koruyor. Geçtiğimiz senelere nazaran eylemcilere daha fazla şiddet uygulanıyor. Her sokağa çıkan polis müdahalesi ile karşılaşıyor. Bir içişleri bakanı bacağını kırın bana getirin derse. Gerisini siz düşünün. Böyle bir söylem polisi olaya daha iyi motife edecektir. Şiddet şiddeti getirir. Kedi kolay kolay insana saldırmaz.  Kaçacak yeri kalmayana kadar kaçar. Kaçacak yeri kalmayınca şiddete baş vurup insanın üzerine atlar. İnsanda ayni düşüncededir. Polis suçluya ılımlı davranırsa. Karşı tarafta ona göre tavır alacaktır. Ne yaparsanız yapın şiddet şiddeti getirir. Onun için şiddetten kaçınmamak gerekir. 
Atanamayan öğretmemler var. Milli eğitim bakanı ne zaman atanamayan öğretmenler mevzu olsa. Yakında yeni atamalar yapılacak diyor. Fakat icraat yok. Pekiyi öğretmen açığı var mı? Evet öğretmen açığı var. Bu öğretmen açığı nasıl kapatılıyor. Sözleşmeli öğretmen alınıyor. Her sene bu olay böyle devam ediyor. Sözleşmeli alınan öğretmelerin yerine neden atama bekleyen öğretmenler atanmıyor. Bu sözleşmeli alınan öğretmenlerin bir özelliğimi var. Bu haksızlık değil midir? Hadi bir defa olsa ne ise. Her sene ayni şeyin olması akıllarda bazı soruları gelmesine neden oluyor? Hatırlı bir gurup mu varda? Onlar mı her sene sözleşmeli öğretmen olarak göreve getiriliyor? İnsanın aklına bin çeşit şeyler geliyor. Çünkü iktidara güven kalmadı.  Bu sözleşmeli öğretmen meselesi her sene gündeme geliyor. Sözleşmeli öğretmenleri göreve getirene kadar. Atama bekleyen öğretmenlerin göreve getirmesi daha faydalı olmaz mı? Yaptığımız her işin doğru dürüst randımanlı olduğunu görmedik. Acaba bu işler neden böyle oluyor. Adam kayırmak. Benden olsun da istersen çamurdan olsun diye bir söylem vardır. Aynen onun gibi oluyor. Her şeyde nalıncı keseri gibi kendilerine doğru yontulması isteniyor. İşte bunun için iş ehline verilmiyor. İşin ehline verilmesi İslamiyet’in gereğidir. Artık ülkede milletin iktidara güveni kalmamıştır. Hele bir maliye bakanı var ki? Evlere şenlik.  Kendi söylüyor kendi dinliyor. Şimdiye kadar söylediği hiçbir şey doğru çıkmadı. Bugün söylediği şeyin.  İki gün sonra tersini söylüyor. Saygılarımla. 
Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 
                                                       13-06- 2022 Mustafa KOÇAL