ŞEHRİN FUTBOL TAKIMI KÜME DÜŞÜYOR

Şehrin takımı Balıkesirspor 1.ligde son maçlarını oynadıktan sonra bir alt lige düşecek. Son sırada bulunan futbol takımının geleceği de tartışılır durumda., BU idari kadro takımın başında kalır mı?  O bile tartışılır durumda. Transfer yasaklı lan takım tahtayı açamadı ve açamayacak da. Bu saatten sonra tahta açılsa ne olacak ki. Bir sürü borç var. Bu borç larla 2.ligde yerimizi alacağız ve 2.lige düştüğümüz içinde büyük bir para kaybımızda olacak. Balıkesirspor teknik, sosyal,iktisadi, mali ve sportif olarak yeniden yapılanmalıdır. Bazen düşme bir fırsattır ve bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bu takım düşüğü gibi çıkmalıdır. Bu hep birlikte sağlanmalıdır. Yönetime söz verenler bu idarecileri takımın başına getirdiler ve sonra da verilen sözler tutulmadı. Hiçbir destek verilmedi. Bunlar hiç hoş olmadı. Düşmek dünyanın sonu değil. Elbette üzüleceğiz. Ancak; yeniden yapılanmak şart.

NOT: Balıkesirspor’umuzun eski futbolcularından ve asker arkadaşım Vehbi Dalgıç, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Değerli arkadaşım Dalgıç’a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine başsağlığı dilerim.

Yöresel Yemeklerimiz

Balıkesir’in Yöresel Yemekleri her damak tadına uygun ve oldukça lezzetli yemeklerdir. Bakıldığında çevre iller ile benzerlik gösterse de gerek yapılış tarzı gerekse lezzeti ile birlikte kolayca ayrım yapabilmek mümkündür. Sizlere Balıkesir’in ön plana çıkan yöresel lezzetlerini listeleyelim. Tirit, Börülce, Sura, Manav Tarhanası, Saçaklı Mantı, Keşkek, Mafiş, Güveç, Peynirli Patlıcan, Düğün Çorbası, Zerde, Balıkesir Kaymaklısı, Höşmerim, Kalbura Bastı. 

Balıkesir’in Yöresel Kıyafetleri ve Halk Oyunları

Balıkesir’in yöresel kıyafetleri aynı zamanda çevre iller ile de benzerlik göstermektedir. Bu benzerlik ise ortaya Manav Giyimi, Pullu, Yörük Giyimi, Dursunbey Başgiyimi, Tahtacı Giyimi ve Çepni Giyimi gibi tarzları ortaya koymaktadır. Bakıldığında aslında Anadolu’nun tüm yöresel kıyafetlerinide burada görebilmeniz mümkündür. Balıkesir halk oyunlarına bakıldığında ise; A gız sini geliyor, Azime, Balıkesir bengisi, Bengi-Pamukçu bengisi, Gönen zeybeği, Güvende, İkili güvende, Mendili oyaladım, Toplu güvende, Tüllek, Balıkesir zeybeği, Büyük oyun-koca oyun, Edremit zeybeği, Gülüm ve Yerli zeybek oyunlarının ön plana çıktığını görebiliriz.

Balıkesir’in Türküleri

Balıkesir’in türküleri geçmiş yıllardan günümüze kadar dillerde söylenmeye devam edilmektedir. Kimi türkü kahramanlığı kimi türkü sevdayı kimi türkü ise dönemin yaşamını bizlere göstermektedir. Rastgele seçmiş olduğum Balıkesir Türküleri.

*İki Keklik Bir Kayada Ötüyor                

*Balıkesir İçinde Körük Faytona Bindim

*Çay Benim Çeşme Benim

*Bir Yakadan Bir Yakaya Bakılmaz

*Edremit’in gelini

*Ayva Çiçek Açmış Yaz mı Gelecek

*Güzel Pirden Bize Bir Dolu Geldi

*Dursunbey’in Hanları

*Akpınar Yapısına Gündoğmuş Kapısına

*Arabamın İspiti