PRATİK BİLGİLER

Aslında hemen hemen her gün ihtiyacımız olan ancak aklımıza gelmeyen basit yöntemlerle hayatımızı ve işlerimizi kolaylaştırabiliriz. İşte size birkaç hatırlatma…
Küçük gibi görünen, zaman ve enerjiden kazanmak anlamında büyük değer taşıyan pratik bilgileri uygulamak çoğunlukla hepimizin işlerini kolaylaştırıyor. Neymiş bunlar diye düşünmeye başladıysanız işte hayatımızı kolaylaştırmaya yardımcı 25 pratik bilgi…

Kahve düşkünü iseniz yaz aylarında buz kalıplarına bir miktar sütlü bir miktar sade kahve koyup dondurabilir ve harika bir lezzet elde edebilirsiniz.
Dondurma yerken damlamasından hoşlanmıyorsanız, çubuğa bir cupcake kağıdı geçirebilirsiniz.
İçecekleri hızlı soğutmak istiyorsanız şişenin etrafına ıslak kağıt sarıp buzdolabına koyun. İçeceğinizin 2-3 dakika içinde buz gibi olduğunu göreceksiniz.
Soğan doğrarken sakız çiğnerseniz gözlerinizin yanmaz.
Yumurta haşlarken suyuna bir çay kaşığı karbonat eklerseniz çok daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
Acı biber doğrarken acısının elinize bulaşmasını istemiyorsanız önce ellerinizi bir parça zeytinyağı ile yağlayın.
Bitmiş çikolata kreması kavanozunun içine sıcak süt koyup güzlece çalkalayın ve kendinize enfes bir sıcak çikolata ikram edin.
Yemeğiniz ya da çorbanız fazla tuzlu olmuşsa içine patates ekleyerek tuzunu çektirebilirsiniz.
Pilav pişirirken içine koyacağınız birkaç damla limon suyu ile pilavın tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.
Çileklerin yapraklarını pipet yardımı ile rahatlıkla çıkartabilirsiniz.
Suya tuttuğunuz bir bıçak kullanarak kestiğinizde peynir daha düzgün kesilir. Böylelikle bıçak üzerinde peynir de kalmamış olur.
Küflenmesini önlemek için kutusunu açtığınız salçanın üzerine biraz sıvı yağ döküp o şekilde saklayabilirsiniz.
Kıyafetimizdeki son dakika kırışıklıklarını ütü yapacak vaktiniz yoksa saç düzleştirici ile açabilirsiniz.
Giysilerin tertemiz kokması için gardıroba küçük keselerde sabun koyun ve en az 6 saat dolap kapağını açmayın. Giysileriniz mis gibi sabun kokacak.
Bulaşık suyuna bir kaşık sirke katarak bu suyla bulaşıklarınızı yıkarsanız, çok daha kolay ve güzel yıkandığını görürsünüz.
Mutfağınızda ya da evinizin bazı kısımlarında oluşan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanabilirsiniz. Ayrıca kahve telvesini mutfak lavabosuna döküp, bol su ile akıttığımızda kötü kokuları ve su borusunda biriken yağları yok edebilirsiniz.
Sodalı kaynar suyu tıkalı lavabo deliğinden dökerseniz tıkalı yer hemen açılır.
1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi çelik tencereniz içinde kaynatarak dibi tutmuş ve lekelenmiş tencerenizi rahatça temizleyebilirsiniz. Tencereyi bir gece tuzlu suda bekleterek de daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Teflon tavada oluşan lekeleri çıkarmak için bir su bardağı suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırarak bu karışımı tavanın içine döküp on dakika kaynatın.
Bir parça limon kullanarak kül tablalarını silerseniz çok daha kolay temizlenir.
Mutfaktaki ahşap çekmeceleriniz zor açılıp kapanmaya ve zamanla kayganlığını kaybetmeye başladıysa, sürgü yerlerine talk pudrası ya da mum sürebilirsiniz.
Su ısıtıcılarının dibinde oluşan kireci temizlemenin de kolay yöntemleri var. Bir limonun suyunu ısıtıcının içine sıkıp 15-20 dakika bekledikten sonra biraz su ekleyerek ısıtıcıyı çalıştırıp kireç temizlendiğinde ısıtıcıyı iyice durulayabilirsiniz.
Buzdolabını temizlerken rafları ve bölmeleri sirkeli suyla silip hemen bezle kurulayarak hem daha fazla hijyen sağlarsınız hem buzdolabınızın içinde daha parlak bir görünüm elde edersiniz.
Bir kaseye konan bir miktar karbonat ya da buzdolabı rafında bulundurulan birkaç limon dilimi buzdolabındaki kötü kokuları çekecektir. Ayrıca küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın içine yerleştirirseniz istenmeyen kokuların önlenmesini sağlayabilirsiniz.
Fırın tepsileri et ya da balık pişirdikten sonra oldukça zor temizlenir. Daha kolay temizleyebilmek için tepsi henüz sıcakken üzerine biraz tuz döküp, gazete kağıdıyla kuru kuru ve yumuşak bir şekilde ovalayarak temizlerseniz tepsiler çok daha kolay temizlenir.