ORTAYA KARIŞIK

Yemek siparişi filan vermiyorum sakın yanlış anlamayın. Ülkemizde özellikle son günlerde yaşanan olaylara değinmek ihtiyacı hissedince işte böyle bir başlık geldi aklıma, ortaya karışık. TV 2. Ali İhsan Varol’un sunduğu kelime oyunu programında yarışmacısına şöyle bir soru sordu dokunulmazlığı olan toprak parçası yarışmacı harf satın almadan bir çırpıda sit alanı dedi ve soruyu doğru bildi ve alkışlandı. Dokunulmazlığı olduğu halde Assos antik limanında ıslah adı altında neden tahribat yapılıyor 1. Derecede sit alanı olan tarihi antik limanda yapılan tahribatın nedeni yapıların üzerine kayalar düşmesin diye tehlikeli alanı tıraşlıyoruz deniliyor merak ettiğim konu bu tehlikeyi kim sezdi kim inceledi kim emir verdi iş makinaları kamyonlar kime ait bunları merak ediyorum. Ayrıca merak ettiğim başka bir konu olayla ilgili suç duyurusunda bulunan çevreciler neden geç hareket ettiler buradaki çalışmalar  günlerce sürdü ve mahkeme çalışmaları durdurdu o zaman mahkeme buradaki yapılan çalışmanın  emrini kim verdi biliyordur peki böyle önemli bir antik sit alanına yani Assos’a bu kötülüğü kim yaptı.  Kamuoyuyla paylaşması gerekir diye düşünüyorum.

                         

                                             KORKU DAĞLARI SARMIŞ

Geçtiğimiz günlerde tanımadığım bir numaradan arandım. Telefon eden kişi sözlerine şöyle başladı, ablacım kusura bakma rahatsız ediyorum ben  Kepsut  ilçesi Mahmudiye köyünden  arıyorum  gazetede yayınlanan köşe yazılarınızı dikkatli bir şekilde takip ediyorum  bizim çok büyük sorunumuz var  bunu dile getirip haber yapar mısınız dedi  bende gazetede haber merkezine söylerim  köye gelirler dedim  şahıs son derece nazik şekilde teşekkür etti  bende  birilerinin sorunu hallolacak diye  mutlu oldum  ancak  bir gün sonra aynı numara tekrar aradı ve gazeteci arkadaşların köye gelmelerini istemediğini söyledi. Ben iyiden iyiye meraklandım ve bak kardeşim sözüm söz aramızda kalacak. Sizin köyün sorunu neydi dedim, başladı konuşmaya. Ablacım benim ismimi vermeyin sizi aramamı muhtar istedi ama sonradan korktu ve vazgeçti ablacım Çandır demir yolunu geçince Yenice Mahmudiye yol ayrımından köyümüze kadar yolumuz felaket bozuk muhtar köylüyü toplayalım çoluk çocuk yolu kapatalım eylem yapalım diyordu bende bu konuyu telefonla size aktardığımı kendisine söyleyince çok korktu ve gazeteci falan gelmesin aksi halde yolumuzu hiç yapmazlar dedi yapılmasını istediğimiz yoldan yararlanan köyleri şimdi mahalle oldular ama ben hala köy diyorum dedi ve saymaya başladı. Yenice, Esenli, Aslıhantepecik, Balıklı,  Kalburcu, Yeniköy, İskele, Dedekaşı, Tilkicik, Nusret, Hotaşlar, Osmaniye bu yolun yapılması için Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AltıEylül  Belediye Başkanı Hasan Avcı, ve Büyük şehir Belediye Başkanı Yücel Yılmazında haberdar  olduğunu biliyorum ancak  eylem yapmaya korkuluyor.  Beni arayan bu kardeşime Mahmudiye muhtarına ve saygıdeğer okurlarıma korkuyla ilgili şunları yazmak istedim dikkatli bir şekilde okuyup yorumunuzu yapmanızı isterim.

Komutanlar toplanmış askerlerinin cesur ve korkusuzluğundan bahsediyorlar Karacı komutan bir asker çağırıp yere boylu boyunca uzanmasını istiyor ve üzerinden tankın geçeceğini söylüyor asker hemen yere yatıyor ve tank üzerinden geçiyor tabi asker ölüyor komutan diğer komutanlara dönerek gördünüz işte cesaret. Bunun üzerine havacı komutan bir askerini çağırıp hemen talimatını veriyor evladım helikoptere bin 500 metreden paraşütsüz yere atla emri alan havacı emri uygular ve sonu malum son olarak denizci komutan bir asker çağırır ve talimatını verir evladım geminin güvertesine çık oradan denize dalış yap ve on beş dakika dipte kal sonra dışarıya çık talimatı alan denizci er komutana Hadi lan deyince denizci komutan diğer komutanlara dönerek işte arkadaşlar asıl cesaret işte budur yeri ve zamanı gelince hadi lan demeyi kendinde bu cesareti bulman gerekir yoksa korkarak yolunu yaptıramazsın.

                                  BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

           Balıkesir’in gururu olan Atatürk şehir hastanesi tam 1000 yataklı yapanlardan Allah razı olsun her ne kadar şehir dışında ulaşımı çok zor deniyorsa da büyük şehir olduysak hastane yeri birkaç yıl sonra şehir içinde kalacak buraya kadar sadece hastane tarifi yaptım şimdi bire bir yaşadığımı ve saygıdeğer yetkililere sitemlerimi ve dileklerimi aktarayım belki benim yanıldığımı söyleyip derdime çare olurlar.  Yaşım 60 yaptığım doğumlardan dolayı karnımda hayli fazla sayılabilecek sarkmalar oldu buda dayanılmaz derecede bel ağrıları yapıyor ayakta duramıyorum birçok branşta hekime gittim değişik tedaviler uygulandı ama çare olmadı. Bir hekim yaptığı tedaviden sonra annen şöyle deni sizin tedaviniz ancak karın toplandıktan sonra yani göbeğiniz alındıktan sonra tedavi olur zira vücudunuzda en az 6-7 kilo taşıyorsunuz  dedi ve biz bunun üzerine  plastik  cerrahisinden randevu alıp gittiğimizde  hekim arkadaşa derdimizi anlattık  gerçekten  çok beyefendi bir hekim  bize verdiği yanıt şöyle oldu  sizi anlıyorum  muayene etmeme hiç gerek yok  ben bu ameliyatı yaparım ancak ameliyat sonrası sizi yatıracak servisim yok  ameliyat sonrası 3-4 gün hastanede yatman gerekir koronadan dolayı sizi yatıracak servis yok  belki ileride olabilir deyince teşekkür edip ayrıldık. Peki bu yazının başlığını neden bir varmış bir yokmuş dedim hemen anlatayım iki sigara tiryakisi arkadaş aynı gün ölmüş öbür tarafta yapılan sorgu sonrası zebani Türk tarafına giderseniz günde bir sigara ve bir kova b.k yiyeceksiniz eğer Avrupa tarafına giderseniz haftada bir sigara yanında bir tabak b.k yersiniz deyince biri Türk tarafına diğeri Avrupa tarafına gidiyor aradan yıllar geçiyor ve tesadüfen buluşuyorlar Türk Tarafına giden kişi soruyor nasıl orası nasıl olsun her hafta sigaramı içiyorum payıma düşeni de yiyorum, peki sizin Türk tarafı nasıl deyince arkadaşı şöyle cevap veriyor valla ben daha siftah yapmadım nedenine gelince bir gün b…k var kova yok bir gün kova var  b.k yok. Kısacası bizim hastanelerde bazen doktor olmuyor bazen yatak.