NALINCI KESERİ

Nalıncı keseri yapılış itibariyle hep içe doğru yontar bu nedenle her şeyi çıkarı için kullanan kişilere nalıncı keseri gibi derler. Böyle bir konuyu neden ele aldığımı tane tane anlatayım. Gülhane Eğitim Ve Araştırma Hastanesinden  oluşturulan randevumuza gidebilmek  için randevumuzu aldık. 
Rahat oluyor diye genellikle tren yolculuğunu seçeriz. Bu nedenle tren  biletlerimizi aldık. Sıra Ankara’da konaklama yapacağımız yere geldi. Otellerin çok pahalı olduğunu bildiğimiz için eşim birkaç kamu misafirhanesini aradı, fiyat aldı. En uygun misafirhaneyi ararken eşim ‘yahu ben emekliyim, Emekliler Derneğinin de üyesiyim Emekliler Derneğinin güzel birde misafirhanesi var. Yıllarca aidat ödedik gidip orada kalalım’ diyerek telefonla aradı. 
Balıkesir emekliler derneği üyesi olduğunu söyleyerek fiyat sordu aldığı yanıt canını sıkmış olacak ki ‘tamam kardeşim tamam’ deyip telefonu kapattı. 
Neler oldu diye sorduğumda üye olmanız bir şey değiştirmez fiyatlarımız aynı oda artı kahvaltı kişi başı 160 lira demişler oysa aynı ayarda birçok kamu misafirhanesi çok daha ucuz fiyat söylemişlerdi.  
Türkiye geneli milyonlarca emekli üyesi olan bir derneğin üyelerine hiçbir hizmet vermeyip aksatmadan aidatlarını maaşlarından kesmeleri Nalıncı Keseri değildir de nedir. Türkiye İşçi Emeklileri Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün’ü Türkiye Emeklileri hala doyuramadı sanırım emeklilerin açlık sınırı altında ezildiğini söyleyerek yaygara koparanlar emekliyi hem de kendi üyesi olan emekliyi ezmesine Nalıncı Keseri denmez de ne denir.
 Hani konuşunca suçlu oluyorsunuz ya bu nedenle hiç konuşmayacağım ama yazmaya devam edip konuşarak değil yazarak anlatacağım. 
Örneğin büyüklerimiz karar aldı öyle her önüne gelen istatistik açıklayamayacak öğrenmek istediğimiz her şeyi TÜİK açıklayacak çok merak edip öğrenmek istediğiniz konular varsa Türkiye İstatistik kurumu sitesine girersiniz  öğrenirsiniz olur biter. 
Bende çok merak ettim ve sizler için TÜİK sitesine girdim ve hayli pahalı olduğu için erişemediğimiz sebze meyve fiyatlarının neden çok yüksek olduğunu araştırdım ve şimdi sizlere TÜİK ten aldığım rakamları aktarıyorum. 
Çiftçinin 12 aylık maliyet artışlarını verirsem aynen şöyle gelişiyor 2019  - 12 aylık  artış %15.9, 2020 – 12 aylık %16.1, 2021 – 12 aylık  % 36.4 , 2022- 12 aylık % 46.3 bu artışların karşısında ucuz sebze meyve bulursanız lütfen haberim olsun.
Yine TÜİK sitesinden aldığım bilgiye göre bizi kıskananlarla durumumuzu karşılaştırmak istedim ve enflasyonda Avrupa şampiyonu olduğumuzu öğrendim. 
Enflasyonda Türkiye % 61.14 le birinci sırada, Moldova % 22.2, Rusya % 16. 6 ve Belarus  %15.9. 
Birde akaryakıt artışlarını araştırmak istedim Avrupa’dan daha ucuz benzin sattığımızı iddia eden büyüklerimiz var bu nedenle merak edip benzin  fiyat artışlarını araştırdım  buna göre  benzin artış oranları şöyle oluşuyor. Fransa % 18, Yunanistan % 28, Almanya  % 33, Türkiye % 169 şimdi bunları yazdım diye inşallah TÜİK sitesini kaldırmazlar kalın sağlıcakla.