MAZİYE BİR BAKIVER

Hani şarkıda diyor ya maziye bir bakıver neler neler bıraktık. Bizlerde yaşamımız boyunca neler bıraktık yada zorla aldılar çocukluğumdan başlarsam önce siyah önlüklerimizi aldılar, beyaz yakalarımızı.  Serbest kıyafet dediler zengin fakir ortaya çıktı, zenginler marka giyiyor fakirler pazardan daha sonra derslerimizi çaldılar. Yurttaşlık  bilgisi vardı tarım dersi vardı,  şimdiki öğrencilere söylesek gülüp geçerler bunları yaşadığım için çok mutluyum ve özlüyorum başka neler özlüyorsun deseler sinekçi amcayı derim. Sinekçi amcayı benim yaşıtlarım ve birazda köy yaşantısı olanlar çok iyi tanırlar.
Hani evimizin giriş kapılarının arkasında sıtma savaş kurumunun bir kağıdı vardı bir görevli her ay gelir o kağıdı imzalar ve evde hasta ve sıtmalı var mı diye sorardı işte o amcaya sinekçi denirdi. Şimdi köydeki arkadaşlarıma soruyorum  ne sinek kalmış nede sinekçi. Başka nelerimizi aldılar. Tohumlarımızı aldılar  kendi fidemizi kendimiz yetiştirir domateslerimiz iki mahalle öteden mis gibi kokardı.
Şimdi hiç biri yok başka neler aldılar yaşantımızdan köylerimizin okullarını kapattılar öğretmenlerimizi aldılar tüm köylüyü cahilleştirdiler ve köyü  imamlara bıraktılar dolayısıyla imamlar ne aşıdan anlıyor ne tarımdan nede inşaattan oysa köy öğretmenleri biraz ziraatçı biraz veteriner biraz inşaatçı idi, köylüye destek olur onların sorunlarını çözmeye çalışırdı. 
Neyse çocukluğumuzdan çıkmamız gerekirse lise dönemlerinde baş gösteren  fikir çatışmaları bir çok arkadaşımın hayatını kararttı. Bazı fakültelerde hangi fraksiyon güçlü ise seni yanına çeker ne olduğunu anlamadan siyasetin sesini öğrenmeden içine girmişsin. Ardından saçma sapan kararlarla hızlandırılmış eğitim dediler dört ayda kabak yetişmezken öğretmen yetiştirdiler ve neler olduysa oldu ülkede eğitim son buldu daha doğrusu var diyorlar ancak ben yok diyorum. 
Üniversite sınavlarıyla oynadılar tek aşama iki aşama yetmedi soruları çaldılar ardından ne kadar başarılı olursan ol mülakat çıkardılar ve istemedikleri kişileri elediler.
Şimdi bu ülkede eğitim dört dörtlük diyebilir misiniz sadece eğitim değil tabii her şeyimizi aldılar sağlığımız gitti, adalete güvenimiz, siyasetçilere güvenimiz kalmadı. 
Kısacası hayallerimizi çaldılar. Bayramlarımızı 23 Nisanımızı çaldılar, cıvıl cıvıl kıyafetler resmi geçitler ailelerimizin alkışları milyonlara değişilmez çocuk bayramı ancak gençliğimizin bayramı 19 Mayıs onu da çaldılar.
Onlarca bayrak flama resmigeçit arkadaşlarımızın kurduğu kule ve zirvede açılan bayrak alkış kıyamet bunları geri verin desek verirler mi bilemem ama ben o günlerimi çalanlardan geri istiyorum.