KISKANÇ TAVUK

Günden güne artan yumurta fiyatları tavukların arasını açtı. Bazı kümeslerde eylem yapan tavuklar bile saptanırken birçok tavuk bir birlerine küsmüş durumda. Son edindiğimiz bilgiye göre Şaziment teyzelerin kümesinde bulunan çilli isimli tavukla tombul tavuk yumurtlama konusunda kavga ederek birbirlerinin tüylerini yolmuşlar. Şaziment teyze konuyla ilgili şöyle konuştu;  “Sabah erken kalktım kümesten taze yumurta alacaktım tam kümese yaklaştığımda tavuklar kendi arasında yüksek sesle konuşuyordu. Çilli tavuk bağırarak tombul tavuğa sen hiç utanmıyorsun benden çok yem yiyorsun ama küçücük yumurtluyorsun benim yumurtam 2 liraya satılıyor senin yumurtan 1.5 liraya satılıyor. Tombul tavuk hemen cevabı yapıştırıyor hadi oradan aptal ben elli kuruş için kıçımı yırtamam.” Şaziment bu durum karşısında kümesten yumurta almaktan vazgeçiyor.

Kısacası kıskançlık hangi konuda olursa olsun iyi bir şey değildir hani halk arasında sık sık söylenir kıskanma ne olur çalış senin de olur. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama son birkaç gündür vatandaşların büyük çoğunluğu Sayın Cumhurbaşkanının söylediği şu sözlere takılmış durumda.  Cumhurbaşkanı; “Son günlerde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük aldı başını gidiyor elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha iyileri için çalışacağız” dedi. 

Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş fırsatı kaçırmadan Cumhurbaşkanının bu sözlerini Cuma hutbesine taşıdı. Erbaş hutbesinde “Hesap günü gelmeden evvel şükreden bir kul olmaya gayret gösterin. Bize yakışanın  şükür olduğunu ve şükür nimetleri arttırdığını  unutmayalım” diyor.

Erbaş gerçekten doğru söylüyor Allaha şükürler olsun inancımız tam şükür etmenin ne olduğunu iyi biliriz ancak ortada şükredecek hiç bir şey yok. Erbaşın aldığı maaşı bana versinler bırakın şükretmeyi her gün hatim ederiz, 3600 lira maaş 1000 lira ev kirası saymaya gerek yok.

Diğer masraflar malum her ay üç beş yüz açık hala şükredin diyerek fakirliği yerlere göklere sığdıramayan din adamları niye fakir değil hala çözemedim. 2022 başında TÜİK marifetiyle enflasyonu düşük göstererek emekliye %23.65 zam yapıp üç gün sonra doğalgaza elektriğe gıdaya büyük zamlar yaparak ilk on günde aldığımız zamlı maaşların buharlaşıp uçmasına şükredilirse tüketici fiyat endeksi yıllık % 69.79 olmuşken gıdada enflasyon % 105.86 gıda ve alkolsüz içeceklerde  % 89.10 olduğu günümüzde şükredilmesi gerekirse kimselere bırakmam ben şükrederim.

Ancak bize şükredin diyenler bakın şükür yerine neler yapıyor Türkiye’den 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alanlara T.C. vatandaşlığı veriyor ve bundan yararlanan 19 bin 630 yabancı yararlanıp T.C. vatandaşı olmuş şükürler osun iyi para buna şükredilir değil mi?