KAFAMA TAKILANLALAR

Öncelikle şu sosyal medyayı ve televizyonlardan haber kuşaklarını kaldırsınlar. Durduk yerde insanın aklını karıştırıyorlar, bilinçlendiriyor, düşünmeye sevk ediyor. Düşününce de bazılarının işine yaramıyor. Sonrada asi ve aykırı oluyor oysa sosyal medyayı takip etmesek haber dinlemesek bazı kanalların haberleriyle yetinsek yani ot gibi  günümüzde bizi beğenenlerin sayısı gerçekten artar. 
Şimdi kafama takılan sorulara geçelim ben henüz emekli olmadım kısmet olursa 2022 ilk yarısına olmak istiyorum ancak eşim emekli ve eşim gazeteci olması nedeniyle toplumsal olayları içinde bulunmayı örgütlü hareketi ve dayanışmadan yana olmayı sever ve bunu da sürekli vurgular. 
Bu nedenle emekli olduğu yıl Balıkesir TÜED Türkiye Emekliler Derneğine üye oldu hiçbir beklentisi olmadan dernek üyelerine yardımcı olmayı düşündü üye olurken dernek yetkilileri yıllık aidat istedi verdi ‘bundan sonra aidatlarınız otomatik olarak maaşınızdan kesilecek’ dediler ‘olabilir’ dedi ve eşim tescilli bir emekli oldu hem de kendi parasıyla buraya kadar pek önemli değil. Asıl konuya gelelim.  
Balıkesir’in Erdek ilçesi Narlı Mahallesinde Emekliler dinlenme kampı var fiyat olarak ta tam emeklilere göre eşime ‘Derneğe gidip bu kamptan yararlanma şartlarını öğren’ dedim eşim gidip konuştu  başvuru yapıyorsun doluluk oranına göre davet ediyorlarmış. 
‘Peki’ deyip sıramızın gelmesini bekledik ama yaz bitti bir dahaki yaz için baş vurduk, yine yaz bitti  üçüncü yıl eşime ben beklemek istemiyorum ‘gel 3-5 gün körfeze gidelim’ dedim.
‘Olmaz ben boşuna aidat ödemiyorum. Bekle bakalım’ dedi.
Bende ‘olabilir’ dedim ama yine yaz bitti. Tabi gidemedik çok merak ettiğim için  bu kampta kalanların yorumlarını okudum  Çorumdan E.T yazmış harika bir doğa tertemiz güneş eşsiz güzellikte koylar adeta cennet . 
Tokattan R.K yazmış keşke daha önce gelseydim burayı unutamam tabi adamlar Çorumdan, Tokattan gelip tatil yapıyor, biz kendi ilimizde gidemiyoruz peki neden gidemiyoruz. 
Narlı Tatil Köyü milyonlarca işçi emeklisinin aidatlarıyla doyuramadığı, genel merkezin idaresinde bulunan bu kampta Balıkesir’in hiçbir yetkisi yok, peki neden? Kendi ilinde bulunan kampta Balıkesir emekliler dernek yetkililer ininde söz sahibi olması gerekir ve kamptan yararlanma hakkı önceliği olmalıdır. Bunların hiç biri yapılmazken dernek Ankara’nın taşeronu gibi kullanılıyor.  Kampa  başvuru yaptığı halde sıra gelmediği için gidemeyen emeklilerin başvuruları gelecek sezon için geçerli olup hakları devam etmeli ve kamp yönetiminde Balıkesir İşçi Emeklileri yönetiminden mutlaka katılımcı olmalı.
Bu konuyu yazmak istememin amacı yıllardır kampa gidememektir ancak yazımın başında şu sosyal medyayı kapatsınlar demiştim nedenini söylemek istiyorum. 
Geçtiğimiz  günlerde sosyal medyada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  göreve geldiği  günden bu güne neler yapmış tek tek sayıyor köprüler, kavşaklar, gündüz bakım evleri, kreşler derken emekliler lokali evet ‘emekliler lokali’ yaptık dedi.  
Balıkesir’de iki Emekliler Derneği var Türkiye İşçi Emeklileri, Dul Ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Emekliler Derneği bu iki derneğinde ne iş yaptığını bilen varsa beri gelsin. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği sonucu büyük bir Emekliler Lokali neden olmasın Balıkesir’in uç semtlerine örneğin Adnan Menderes, Paşaalanı ve Bahçelievler gibi.
Büyükşehir Adnan Menderesteki  Değirmen kafeyi nasıl Fırıntaş’a verdiyse emeklilere de  bir lokal vermesi gerekir.  Bu uygulamayı yıllar önce Akçay Belediye Başkanı Rahmetli Çahit İnceoğlu yapmıştı. Denize sıfır emekliler lokali giriş kapısında şöyle yazıyordu emekli olmayanlar kusura bakmayın.  
Şimdi Balıkesir’de şubesi bulunan her iki dernek Başkanları Ali Göçmen ve Kenan Siyer hadi verin mücadelenizi Karesi Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi gidin konuşun gerekirse kapılarında yatın ama yapın.