KADINLAR NEYİ UNUTTU?

Kadınların unuttuğu önemli şey evliliği derinden yaralayan aile içinde eşine gösterdiği dik başlılık. Erkeğin ve kadının nerede durup, nerede hareket etmesi gerektiği belirtilmiştir. Dinimizde;  erkeğin hanımına adaletli olması, kadın narin yaratıldığı için ona hassas davranılması, huylarını değiştirmek için zorlanırsa kırılacağından bahsedilmiştir. Ayrıca; en hayırlı olanınız hanımına en iyi olanınızdır diyen Hz. Muhammed (s.a.v) kadının da erkeğine itaat etmesi, sesini yükseltmemesi, ırzını namusunu ve malını koruması, sırlarını ifşa etmemesi öğütlenmiştir. Günümüzde hanımının haklarını vermeyen, gereksiz asabiyet gösteren, aşağılayan, kadir kıymet bilmeyen birçok erkek var. Fakat kocasına sudan sebeplerle karşılık veren, kocası bir söylese, o on söyleyen, hatta kocasına vuran kadınlar bile var.

ZOR KADIN

Zor kadın eşinin yemesini içmesini, oturmasını kalkması beğenmez. Kendinin kocasına layık olmadığını düşünür. Kocasının ne eksikliğini kabullenir ne fazlalığına tahammül ederler. Adeta kocayı bir kukla gibi elinde tutmak, istediği yöne çevirmek ister. Böyle olunca da, muhabbet, sevgi, saygı azalıyor. Daha fazla okuyan, daha çok bilen, eskiye nazaran daha fazla sosyalleşen kadınlar, kocalarını beğenmiyor. Devamlı eleştiriyor, baş kaldırıyor, isyan ediyorlar, eşlerinde, devamlı kusur bulup söyleniyor, hatta başkalarına da eşlerini kötülüyorlar.

Komşudaki halının aynısını almadığı için, düğüne giderken yeni kıyafet almasına izin vermediği için, falancanın kocası kadar dışarıya yemeğe götürmediği için, doğum gününü, evlilik yıldönümünü hatırlamadığı için kocasına küsen, arkadaş oturmalarında herkesin kocasının aldığı hediyenin kendi kocasının aldığından daha pahalı olduğunu öğrenince kavga çıkaran, isyan eden kadınlar yok değil.

Ama bir de sabır abidesi kadınlar bilirim ben…

Kendisi namaz kılarken yanında içki içen adama Allah rızası için katlanan, gözyaşlarıyla kocası hidayet bulsun diye dua eden. Kadınlar bilirim, eşi eve geç saatlerde geldiği halde kavga çıkarmayan, sabırla düzelir diye bekleyen. Kocası kendisini aylarca annesine göndermediği halde sabrı acılarına kalkan yapan kadınlar tanırım. Ben eli öpülesi kadınlar diyorum onlara.

Kısacası kadın ve erkek birbirini anlamalı ve idare etmelidir. 

/////

TÜVTÜRK CEP YAKIYOR

Araç muayenenizi TÜVTÜRK’e yaptırmak zorundasınız. Başka alternatif yok. Bu durum da fiyatlar cep yakıyor. Uygulanan gecikme zammı ise gerçekten çok fazla. Örneğin muayeneyi bir yıl geciktirirseniz, 372 lira olan ücret ve 90 liralık egzoz ölçüm parasıyla birlikte 682 lira olarak tahsil ediliyor. Tam 204 lira gecikme faizi alınıyor. BU neredeyse iki kat ücret demek oluyor. Bu araç kontrol istasyonlarının özelleşmesi iyi olmadı. 

Ayrıca; araçların muayene çok kısa sürüyor ve  alınan fiyat da gerçekten de fazla. Tüvtürk’ün uyguladığı fiyat politikası zaman zaman sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde eleştiriliyor. TÜVTÜRK tek tabanca ve rekabet ortamı yok. Bu durum da vatandaşları maalesef olumsuz yönde etkiliyor.