İZMİR DE BİR CENAZE

Dün İzmir’de bir cenazeye katıldım. Yıllarca birlikte çalıştığımız ve İzmir’e yerleşen arkadaşım A.İsmail H.’nin eşi vefat etmişti. Eşi Ayşe hanımın vefatı kendisini çok üzmüştü.

VEFAT HİKAYESİ

İsmail bey, Biontech aşısı oluyor. Maske, mesafe gibi tüm tedbirlere uyuyor. Hanımı ise tedbirlere uysa da aşı olmuyor. Aşı karşıtlarının sosyal medyada yayınladıklarını okuyor, dinliyor ve sık sık kocasına ben denek mi? olacağım diye soru yöneltiyor. Aşının zararlarını, henüz sürecinin tamamlanmadığını ve kendisinin aşı yaptırmayacağını belirtiyor. İsmail bey ne kadar ısrar etsede aşı olmuyor. Bu süreçte Ayşe hanım ablasının yanına Ankara'ya gidiyor. Orada hastalanıyor. Yapılan test sonucuna göre Ayşe hanım, ablası ve eniştesi Corona. Bunun üzerine İsmail beyi çağırıyorlar. Ayşe hanım ağırlaşınca hastaneye kaldırılıyor. İsmail bey, hep eşinin yanında ve eşi 10 gün sonra yoğun bakımda vefat ediyor. Aşı oldukları için baldızı, bacanağı ve kendisine bir şey olmuyor. Onlar da Corona oldukları halde hastalıklarını ayakta ilaç kullanmadan geçiriyorlar.

AŞI KARŞITLARI SÖZÜM SİZE

Bu kadar insanı etkileyip onların ölmesine sebep olduğunuz için bir gün gelir ve umarım  sorumlu olduğunuzu düşünürsünüz. Coranaya inanmamak, aşı karşıtı olmak ve ölümlerin artmasına sebep olmak ne kadar yanlış. Bu tür davranışlarla salgının önüne geçmek mümkün değil. Hasta olduğu halde sokakta gezmek, hasta olduğu olduğu halde otobüsle yolculuk etmek, bunları yapanlar hepsi bizim yurttaşlarımız.

Bu ölenler neden ölüyor? İnsan bir düşünür. Kendini düşünmüyorsan toplumun sağlığını düşün ve biraz sorumluluk al.