İNSANLIĞIN ANA PROBLEMLERİ, ÇARELERİ

Bundan evvelki yazımız

Güven!.. Güven!.. Güven !.. Üzerine idi :

  1. en önemli kavram kavramların başında: sıhhatli bir ömrü hayat olduğu kadar, güvenilir bir ortamda güvenilir bir hayat kadar güvenilir bir insan olmakta insanca insanlık değerlerinin başlarında gelir. Diyerek: bakın dünya üzerinde güven bank diye bir banka olmadığını!.. Her insan çok yönlü kendine olan öz güvenini ve toplum içinde güvenirliğini kaybettiği vakit!. Her şeyini kaybetmiş olacağını. Her insan güvenirliğini kaybetmediği sürece ülke ve dünyada en güvenilir bankadan daha güvenli bankadır. İsmail Güven bank- Ali Güven bank – Ahmet, Mehmet, Hasan ,Hüseyin Güven bank v.s gibi!. Bunu iflas ettirmediğiniz sürece sizden büyük, güçlü banka yoktur!.. Son Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa Peygamber olarak ilan edilmezden evvel Mekke’de mekkenin en güvenilir Mustafa Allah kulu olarak toplumca kabul edildiği için; ona: hazretlik ünvanıyla en güvenilir insan!.. Peygamber Hazreti Muhammed Mustafa Allah cc son elçisi ünvanı verilmiştir!. Bunun için!.. Evvela: Allah CC en mükemmel varlığım halefetullahım diye yarattığı insanlar olarak !..tüm insanlar evvela kendi kendine yalan söylemeyecek- sonra etrafındakilere ve topluma karşı yalan söylemeyecek.

Bunun için her insan :her bakımdan maddi manevi konuların bütün boyutlarında güvenilir insan olmanın davranışlarıyla iyiliklerde en önde gidenlerden olma vasıf ve hasletlerini, kaybetmemelidir.!..

Bugün dünyanın bütün devlet başkanları, başbakanları, bakanları, hükümetleri, yüksek dereceli tüm siyasi-ekonomik-askeri-güvenlik vs idareci kurum ve kuruluşların bünyelerindeki idareci ve ilmi kadrolar da dahil 1940 yılından 2021 sonuna kadar olanların ;çok az istisnalar hariç !.. Sınıfta çok yönlü derslerinden kalmışlardır. Kendi kendilerine-topluma yalan söyleyerek güvenlerini ve güvenirliklerini kaybetmiş iflas etmiş kişilerdir!.

Dünya üzerinde tüm kavgaların-çatışmaların-toplumsal-ulusal ve uluslar arası savaşların- siyasi-mali- askeri- adli , salgın ve her bakımda sağlıklı sağlıklı insan ve toplumsal istikrarsızlıkların-felaketlerin özünde; bu güvensizlikler!.... Evet!.. Evet güven!.. Güven !.. Güven’i!.. Evvela kendi kendilerine , daha sonra çevrelerine ve toplumlara çok yönlü yalanlar söyleyerek mesafeler alacaklarını zannederek kendi kendilerine ve toplumsal yaşantılara gaflet-delalet ihanet ettiklerinin farkında bile değillerdirler!.. Toplumlarda bu yalan söyleyenlere inandıkları için; namuslu dürüst insanlara sahip çıkamadıkları için ve sürece siyasi-ekonomik kölelikleri devam edecektir.

gelin, aklın yolu tek‘.. Kendi kendimize ’de olsak öz eleştirilerden korkmadan!.. Demokratik kanunlara uyarak korkmadan toplumsal şekilde birlik içinde güvenli bireyler-aileler-şirketler- ülke ve devletleri birlikte yapabildiğimiz an!. Kendi kendilerimizi ve toplumları, dünyamızı çok daha sağlıklı , verimli, Allah cc ve Hakk’a insanca insanlığa yakışan yaşantıya kavuşturabiliriz.

Bunu ısrarla!..

tekrar, tekrar!..

Üzerine basa basa söylüyorum; bu güvenilir halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla tüm davranışlarımızı güven-güvenilir adil-hakk’i dünya sistemini kurmayı ülkeler ve dünya çapında yapamadığımız müddetce daha çoook seneler düzenbazların düzenlerinin elinde !.. Siyasi-ekonomik ve her türlü köle olarak yaşadığımızı zannedenlerin zanları içinde fert ve toplumsal insanlar olarak ziyanlar içinde bu dünyadan en mükemmel varlıklar!.. olmadan; cehennemlerimizi hazırlayarak gitmelere devam ederiz !..

Kısa öz bu kadar Vesselam