İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP YILDIZ NİÇİN GÖREVDEN ALINDI?

Yakup Yıldız dört yıldan beri Balıkesir'in eğitim-öğretimde bir yerlere gelmesi için çalışan doğru dürüst bir müdürdü. Birçok projeye imza atmıştı. Sürekli olarak eğitimde bir canlılık yaşanıyordu. Pandemi sürecinde bile Balıkesir istenilen ve beklenen yerden daha iyi bir seviyede idi. Yakup Yıldız, sakin, çalışkan ve başarılı bir müdürdü. Kendisi ilgili olarak hiç kimsenin bir şikayeti olmadığı gibi memnuniyeti vardı. Kamuoyu kendisini tanıyor ve seviyordu. Sorunları kısa yoldan akılcı bir şekilde çözerdi.

Şimdi bu atamanın neresinden bakarsanız bakın, izaha muhtaç bir gelişme olduğu aşikardır. Ne gerek vardı Yakup Yıldız'ı görevden almaya. Birçok il milli eğitim müdürünün görevden alınacağı dillendirilse de Yakup Yıldız'ın adı hiç geçmemişti. Ortada hiçbir sebep yokken çalışan, başarılı bir müdürü görevden almak ve görevden alırken de hiçbir açıklama yapmamak gerçekten üzücü ve yanlış bir durum. Bu arada, Yıldız'ın yerine gelen arkadaşında müdürlük koltuğuna bir an evvel oturmak için sergilediği aceleci tavırları çok yadırgandı. Bu atamanın tamamen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in tasarrufu olduğu ve milletvekillerinin bu konu da bilgisi olmadığı, sadece İl Başkanını arayıp size müdür gönderiyorum dediği söylentisi de kulaktan kulağa yayılmışken bunların doğru olup olmadığını da bilmemiz imkansız.

Görevden alınan müdür geçimsiz, başarısız, sorunlu, sevilmeyen biri olsa hadi bir derece. Bizim bir müdürümüz vardı ve yeni bir müdüre gerek yoktu.  Zaten alınması gerekiyordu, hak etmişti falan diyeceğiz ama böyle bir şey de söz konusu değil.

Bundan sonra Milli Eğitim de neler yaşanacak?Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

/////
YENİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

“Ali Tatlı”

GAZETE HABERİ -1-

“HEMŞEHRİMİZ ALİ TATLI BALIKESİR'E ATANDI! Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde iken geçtiğimiz yıl merkeze çekilen hemşehrimiz Ali Tatlı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Tatlı’nın atanmasını sosyal medya hesabından duyuran AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, yeni görev yerinin kendisine hayırlı olmasını temenni etti. Berdibek; “Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde başarılı bir dönem geçiren değerli hemşehrim, kardeşim Ali Tatlı’ya Balıkesir Milli Eğitim Müdürü olarak atanması sebebiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yeni görev yerinde üstün başarı temenni ediyorum. Rabbim mahcup etmesin” dedi.”Kaynak: Çapakçur-Bingöl.

GAZETE HABERİ-2-

Çok şükür gitti! Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı görevden alındı... 30 Ocak 2012 tarihinde Muş Milli Eğitim Müdürlüğünden Malatya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Ali Tatlı'nın Malatya serüveni bitti. Yaklaşık 6 yıl Malatya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Ali Tatlı’nın yeni adresinin belli olmadığı öğrenildi. Malatya’da eğitim camiasında “Malatyalı düşmanı” diye anılan Tatlı, aldığı ve alamadığı kararlar yüzünden 6 yıl boyunca tartışma konusu olmuştu. Kaynak: Kayısıhaber-Malatya.

İlimize yeni atanan İl Milli Eğitim müdürü ile ilgili internette birçok haber, yazı var. Doğduğu yer ve çalıştığı yerdeki iki yerel  kaynağından aldıklarımı aktardım. Ali Tatlı’nın atandığına sevinen memleketlileri ve gittiğine sevinen bir Malatya Haber Sitesi. Bunlar normal şeyler. Olumsuz eleştirilere takılmamak gerekir.

HOŞGELDİNİZ

Balıkesir eğitim-öğretim açısından iyi bir yerdedir. İlimize hoş geldiniz. Kısa bir aradan sonra tekrar İl Milli Eğitim Müdürü oldunuz ve sizinle beraber ilimizin üst seviyelere gelmesini bekliyor ve istiyoruz. Eleştiri, tenkit yeri geldiğinde yapılabilir. Ancak, sizin çalışmalarınızı görmeden bir karar vermek zor. Balıkesir kamuoyu görevden alınan eski İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ı başarılı buluyordu. Neden alındığı konusu ise yeni Milli Eğitim Bakanımızın takdiri olarak değerlendirildi.  Şimdi müdür sizsiniz ve beklentilerimiz büyük. Hadi bakalım kolay gelsin.