HAVADAN SUDAN GÜNCELLEME!

Bir kafede otururken arkadaşımın telefonuma mesaj geldi.  Gelen mesajı okudu ve bizi de bilgilendirdi. Kullandığı konuşma paketi  40 liradan, 50 liraya çıkmış. Telefon şirketi  ise kullandığınız (X) paketiniz  50 lira olarak güncellenmiştir diye mesaj göndermiş. Fiyat ayarlaması, güncelleme vb. zammın adı da değişti ve kibarlaştı. Eskiden tuvalete gidilirdi şimdi lavaboya gidiliyor ya, işte ona benziyor. Nereye gitti? Lavaboya. Ne geldi? Güncelleme.

MAÇ BİTTİ

Maç bitti. Balıkesirspor, Boluspor’a 1-0 yenildi. Bu konuda yapılacak bir şey yok artık. Sürenin bitmesi bekleniyor. 2 lig bizi bekle geliyoruz.

PORTAKAL MI? MANDALİN Mİ?

Portakal 5 lira mandalin 10 lira. Bu nasıl oluyor? Biri bana anlatsın. Arada bu kadar fark olur mu? Neyin farkı bu? Anlamadım gitti. Pazar da portakal alıyorum. Fiyatı 6 lira. Bir kilo istedim. Satıcı 10 liralık yapayım mı? Yapma kardeşim benim 6 liram var. 6 liralık yap. Biz bilmiyor muyuz sanki 10 liralık portakal almasını.

ELEKTRİK PARASI STRESİ

Elektrik parası stresinden evde hepimize bir haller oldu. 150 kilovatı nasıl geçmeyiz diye plan yapıp duruyoruz. Her türlü tedbiri aldık. Karanlıkta oturuyoruz. Televizyon, bilgisayar gibi aletleri günde 2 saat kullanıyoruz. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi hafta da 2 saat kullanılacak ve saat 22.00 den sonra. Buzdolabını kapattık. Yiyeceklerimizi buzz gibi olan arka balkona telli dolabın içine koyduk. Hepiniz hatırlarsınız eskiden buzdolabı mı var dı? İşte bu yüzden evde bir stres var. Bakalyım elektrik faturası kaç lira gelecek?

Tam bunları yazarken tv’ye bir uzman çıktı ve elektrik tasarrufu ile ilgili olarak şunları söyledi: - Kurutma makinesi kullanmayın. –Bulaşık ve çamaşır makinesini haftada birgün kullanın. -Saçlarınızı havlu ile kurulayın. –Tv’lerin fişini takılı bırakmayın. –Buzdolabını mümkün olduğu kadar az doldurun. Havalandırmayı sağlayın ve derecesini düşürün. İkinci buzdolabınız varsa iptal edin. –Derin dondurucunuz varsa iptal edin. Bunları dinledikten sonra stresimiz bir kat daha arttı.

PAŞA CAMİSİNDE MASKE DAĞITAN ARKADAŞ

Paşa Camisinde maske dağıtan arkadaş “Allah sana sabır versin”. Bu arkadaş camiye giren vatandaşları ayakta karşılıyor ve maskesiz olanlarına maske veriyor. Maskeyi alan elinde tutuyor, bunun üzerine görevli arkadaş takmasını söylüyor. Vatandaş maskeyi takıyor. Otururken hop maskeyi yine indiriyor. Bitmedi sayın mümin bitmedi. Bu hastalık bitmedi. İmamlar maskelerimizi takalım, maskelerimizi nizami şekilde takalım diye hatırlatıp duruyorlar. Kimsenin umurunda değil. Camiye gelenler lütfen maskelerimizi “nizami şekilde takalım” ve maskesiz camiye gelmeyelim.