GÖZÜMÜZE BAKA BAKA

Ülkenin kamuoyunu meşgul eden SADAT konusunu çözmek için kurumun başkanı Melih Tanrıverdi HALK TV kanalına açıkoturuma davet edildi. Açıkoturumu Şule Aydın yönetti. Murat Ağırel, Timur Soykan, İbrahim Kahveci, Seyhan Avşar saatler süren programda Melih Tanrıverdi’ye yağmur gibi sorular yöneltiyor ama nafile Tanrıverdi SADAT kuruluşu legal diyor başka bir şey demiyor,  öyle şeyler söylüyor ki neredeyse karşısındaki beş gazeteci adamdan özür dileyecek. 

Melih Tanrıverdi CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalabalık bir gurupla SADAT’a  gelişini eleştirerek,  Kemal bey bizim şirkette olmadığımızı bile bile  şov yapmaya gelmiş, demesine rağmen kimseden çıt çıkmadı.  Kardeşim Kemal bey  sizin orada olmadığınızı nereden biliyor söyle bakalım diyemediler, başka bir konuda Kemal beyin  gelip girmek istediği yer bizim garajımız o garaja gelmiş deyince  beş gazeteciden biride  iyi güzelde Kemal beyin geldiği kapı garaj diyorsunuz garaja tabela konulur mu?  Türkçe Arapça tabelalar gözüküyordu diyemedi. Adam geldi dalgasını geçti reklamını yaptı gitti,  demem o ki  programa davet ettiğiniz konuk sıkıştırılacaksa dersinize daha iyi çalışın Melih Tanrıverdi gözümüzün içine baka baka bizleri saf yerine koydu.

Bizleri saf yerine koyan sadece Tanrıverdi değil tabii,  sanayi ve teknoloji bakan yardımcısı Mehmet Fatih Kacır birkaç gün önce televizyon ekranlarında  Misyonumuz Aya gitmek dedi.  Türkiye’nin milli uzay programı çerçevesinde  on yıl içerisinde  Türk astronot  yetiştireceğini  ve ay  misyonunu gerçekleştireceklerini  iddia eden Kacır aya  erişim hedeflerimiz var  Türkiye  uzay  teknolojilerinde  tecrübeli bir ülke dedi. Sanmıyorum ama sayın bakan yardımcısı biraz beklesin enflasyon biraz düşsün, işsizlik son bulsun, gençlerimiz beyin göçünü durdursun, 150 liraya et 100 liraya peynir yemeyelim, elektrik doğalgaz faturalarını nasıl öderiz diye düşünmeyelim belki o zaman  misyonumuzu gerçekleştiririz aya gideriz.

                                           BECERİKSİZ BUNLAR

Cumhuriyet tarihinde Başbakan İsmet İnönü ülkenin ilk Başbakanı idi. Son  Başbakanı ise Binali Yıldırım oldu. Kısacası  94 yılda  65 hükümet kurulup  ve 27 Başbakanımız olmuş.  İsmet İnönü, Ali Fethi Okyar, Mahmut Celal Bayar, Refik Sayam, Şükrü Saraçoğlu,  Mehmet Recep Peker, Hasan Saka,  Şemsettin Günaltay,  Cemal Gürsel, Suad Hayri Ürgüplü,  Süleyman Demirel,  Nihat Erim, Ferit Melen,  Mehmet Naim Toklu,  Bülent Ecevit,  Sadi Irmak,  Bülent Ulusu,  Turgut Özal,  Yıldırım Akbulut,  Mesut Yılmaz, Tansu Çiller,  Necmettin Erbakan, Abdullah Gül ,  Recep Tayyip Erdoğan,  Ahmet Davutoğlu,  Binali Yıldırım. Bu ülke bu kadar Başbakan gördü  varlıklar yaşadı yokluklar yaşadı kuyruklar oldu savaşlar oldu  ne yazık ki   hiç kimsenin aklına  Millet Bahçeleri yapmak gelmedi az kalsın koskoca ülkeyi yatıp yuvarlanmadan mahrum edeceklerdi.  Çok şükür her şehre bir Millet bahçesi yapılıyor,  hele hele İstanbul’a Atatürk Hava Limanına öyle bir millet bahçesi yapılacak ki gidip yuvarlanmayanlar kahrından çatlayacaklar.