GEÇİM SIKINTISI ÜZERİNE

Siyaset yapmadan ve kimseye dokunmadan ortada duran bir konuyu kısaca anlatmak istedim. Gözümüzün içine içine bakan geçim sıkıntısı gerçeği. Sadece emekli geliri olan kişiler gerçekten sıkıntı çekiyor. Gelen fiyat ayarlamaları! Bu sıkıntıyı daha da arttırdı. Yanımızdaki marketten çıkan elindeki fişi ve aldıklarını tekrar tekrar kontrol ediyor. Fiyatlar öylesine yükseldi ki, insanlar ne yapacağını şaşırdı. Bunları anlamayacak, para kazanan kişiler elbette olacaktır. Yıllarca çalışmış ve emekli olmuş biri nerede çalışacak? Nerede iş bulacak? Kim işe alacak? Hiç kimse almaz.

Bazılarına göre her şey çok güzel. Cebinden çıkardığı ve faniladan kestiği parçayı gösterip mendil diye kullanan kişi 17 yıldan beri aynı hırkayı giydiğini söyleyerek toplumu tasarrufa çağırıyor. Bazılarının düşünce tarzı şu: Alma, giyme, yeme, gezme evinde otur. Doğal gazı, elektriği kullanma. Suyu karşıdaki çeşmeden taşı. Tasarruf et. Hastalanma, çocuğunu üniversiteye gönderme. Kitap alma, İnternet kullanma, cep telefonunu kapat, arabanı satıver, vergi verecek işlerden uzak dur vb. Ne çok akıl veren var. Sanki bu milletin aklı yok.

Son zamanlarda TL’nın değer kaybetmesi de iyice dar gelirliyi ve orta direği vurdu. Bu böyle ne kadar sürer bilemem. Ortada ki gerçek ise şu geçim sıkıntısı var ve bunu kimse inkar edemez.