FIRSATI KAÇIRMAYIN

Bu yazımda amacım hiç ama hiç kimseyi eleştirmek değil bunu peşinen söylemek istedim. Ancak yazacaklarım Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmazı ilgilendiriyor. Balıkesir halkını seviyorsa ki sevmesi gerekir zira o koltuğa Balıkesirlilerin oylarıyla oturdu o halde siyasette geleceğini düşünüyorsa birazcık İstanbul’u örnek alsın tabi isterse.

İmamoğlu tohumunu dağıttığı köylülerin yetiştirdiği buğdayları satın alarak  İstanbul halk ekmek maliyetlerini azda olsa aşağıya çekmeye çalışıyor. Bunları Yücel başkanda biliyor, gereğini yapmıyor.

Türkiye’deki ekonominin ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim yaşadığımız ekonomik sıkıntıyı İstanbul’da çekiyor ancak biz ekmeği 4 TL den alıyorken, İstanbul’lu 250 gr. ekmeği 2 TL den alıyor.

Aradaki bu fiyat farkının İstanbul köylüsünün yetiştirdiği buğdayın katkısı mutlaka vardır. Sayın başkan Yücel Yılmaz billboardlarda boy boy domates tarlasında çekilmiş fotoğraflarıyla köylüye çiftçiye destek verdiğini söylüyor  ama biz domatesi hala 10 TL den alıyoruz, soğan 10 TL patates 12 TL.

Dar gelirli köylülerimize patates soğan tohumu dağıtsanız kendi ihtiyacımızı kendimiz üretsek olmaz mı? size hiç bir köylümüz hayır demez.  Yücel Başkan  yaptıklarının doğru olduğuna  kesin inanıyordur ama herkesin doğrusu farklıdır  Başkan hayvancılığı desteklediği apaçık ortada bunu  rakamlarda  doğruluyor 20 ilçede  süt otu tohumu dağıtıp , 70 bin dekar süt otu yetişmesini sağlamış.

Köylüye domates, biber, patlıcan salatalık fidanları dağıtıp alım garantisi verseydiniz  domatesi hala 10 TL den alıyor olmazdık.

Sevgili Başkan ulusal bir gazeteye verdiğiniz bir röportajda “kendi kendini besleyen Balıkesir” diyorsunuz “Kuzumuzu tescillettik”  diyorsunuz canımız kuzu eti çektiğinde sadece kasap vitrinlerini seyretmekle yetindiğimizi söylersek hiç de yalan olmaz. Kuzu etinden vazgeçtik kahvaltı masamıza koyacağımız en ucuz peynirin kilosu 100 TL hani Balıkesir’in 50 peynirli ödüllü kitabı vardı! Hayvancılığa çok iyide destek verip süt otu ektiriyorsunuz o zaman sıkıntıyı siz bulun biz en ucuz peyniri neden 100 TL den yiyoruz.

Manyas kelle veya İvrindi sepet bunların fiyatını bile sormaya çekiniyoruz. Sayın Başkan önce Büyükşehir Belediye binası altıda yöresel ürünlerimiz satış merkezi mağazanız vardı orayı kapattınız.

TTM’ye taşıdınız kısa bir süre hizmet verdi mağaza aniden kapandı edindiğim bilgiye göre Bursa yolu sanayi ikinci kapısı karşısındaymış. TTM de satış yaparken zeytinyağımızı, balımızı uygun fiyatlarla alıyorduk gençleri bilemem ama yaşlıların üç otobüs değiştirip oralara gidebileceğini sanmıyorum.

Sayın Başkan lütfen yazımın başlığını dikkate alın fırsatı kaçırmayın. Siz siyasiler  hizmet ettiğiniz süre oy alabilirsiniz,  insanlar geçinemiyor, yoksulluk diz boyu Temmuz ayında her ne kadar zam aldılarsa aldıkları zam ellerine geçmeden eriyip bitti. Kuzudan vazgeçtik bari Balıkesirli vatandaşlarınız ucuz sebze ucuz zeytin, peynir ve zeytinyağı yesin.  Yöresel Ürünler Mağazasını şehir merkezinde açın herkes alışveriş yapsın seçimlere hayli süre var fırsatı kaçırmayın. 

Kalın sağlıcakla.