ENFLASYON TEK RAKAMA DÜŞECEK

Maliye bakanı Nebati enflasyonu kalıcı olarak tek rakama düşüreceğiz diyor. Sayın bakan enflasyon %70 tek rakama düşmesi için arada 61 puan fark var. Bu fark ne kadar zamanda düşecek. Bir söyleminizde aralık ayından itibaren enflasyon düşmeye başlayacak demiştiniz. Aralık ayından itibaren düşmeye başlayacak ise. Nasrettin hocanın eşeğine sabret yakında bahar gelecek. Baharla beraber otlarda oluşacak. İşte o zaman karnın doyacak dediği gibi. Sizde bize enflasyonun düşmeye başlaması için seneye baharı beklememizi mi tavsiye ediyorsunuz?  Lafla peynir gemisi yürümez. İcraat gerekir. Nasıl tek rakama düşüreceğinizi söyleyin. Nasıl bir proje hazırladınız? Enflasyonla mücadele etmek için. Üreticilerin girdilerinin fiyatlarının düşürülmesi gerekirken. Aksine üreticilerin girdilerine zam yapılıyor. Zamlar yapılırken enflasyonun düşmesi mümkün olmaz. Bu söylediğinize eminim sizde inanmıyorsunuzdur. Çünkü bu cümleleri kurarken gülüyorsunuz.  Söylemde bir ciddiyet yok. Şaka gibi bir söylem.  %70 olan bir enflasyon nasıl kalıcı olarak tek rakama düşecek. Nasıl tek rakama düşüreceğinizi söyler misiniz? Sizin uyguladığınız bu politikanızlar bu enflasyonun tek rakama düşmesi mümkün değildir. Enflasyonun düşmesi için. Üretici girdilerine yapılan zamların geri alınması gerekir. Bunu da uyguladığınız bu politikalar ile zamları geri almanızda mümkün değildir. Enflasyonun düşmesi için. Paramızın alım gücünün artması gerekir. Maliye bakanı sıfatı ile. Türk parasının alım gücünün dibe vurduğunu ve artık başka yere gitmesi mümkün değil diyen. Bakanın kendisidir. Paramızın alım gücü yükselmeden de enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Borç para alacaksınız fakat borç verecek ülke bulamıyorsunuz. Amerika da çok itibar gördük diyorsunuz? Fakat netice yok. İtibar görülen bir yerde netice olur. Amerika ya borç para bulmaya gidildi. İtibar gösterenler ise normal olarak tefecilerdi.  Sayın bakana bakarsanız itibar göstermişler. Hâlbuki itibar gösterenler. Tefeciler idi! Bakan bey böyle konuşarak kendine bir paye çıkarma gayretinde. Milletin bir şey bilmediğini zannediyor. Millet her şeyi bakandan daha iyi biliyor.  Türk parasının alım gücünün mutlaka yukarıya doğru çıkarılması şart. Ülkenin şiddetle paraya ihtiyacı olduğunu herkes biliyor. Böyle olmasına rağmen hala fuzuli harcamalardan vazgeçilmiyor. Yazlık saray konusu var. Ahlata yine bir şeyler yapılacağı söylendi. İtibarda tasarruf olmaz söylemi yine çalışıyor.  Bu maliye bakanı ile hiçbir derde derman bulunamaz. Konuşurken öyle bir tavırlar takınıyor ki? Zannedersiniz ki o konuyu kendisinden iyi bilen yok. Fakat konuşmaları kalıcı olmuyor. Bugün söylediği bir konuyu. Ertesi gün daha değişik söylüyor. Ekonomiyi ne duruma getireceğini göreceğiz. Ben iyi bir şeyler yapacağından emin değilim. Ne zamana kadar maliye bakanlığında kalır. Bunu tahmin etmek çok zor. Çünkü tam cumhurbaşkanının istediği bir bakan. Saygılar. 
Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. 
Türkiye laiktir, laik kalacak. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenler! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
                                                                17-05- 2022 Mustafa KOÇAL