DÜZELMEK MÜMKÜN MÜ?

Yazımın başlığı için hiç uğraşmadım, düşünmedim kısacası bu ülkede yaşıyorsanız birazda sosyalseniz yazılarınıza bol bol başlık bulabilirsiniz. Düzelmek mümkün mü diye soruyorum düzelmek evet her konuda düzelmek  eğitimden alışverişe, seyahatten sağlığa kadar düzelmeye ihtiyacımız var ve özlemle düzeleceğimiz günleri bekliyorum.

Hani yaşlılarımız derler ya balık baştan kokar bizde de aynı değil mi?  adama kilolarla eroin geliyor kargocu yanlış adrese getirmiş bunlar benim değil diyor olay oracıkta kapanıp gidiyor. Hani bu gözle görülen bir örnek peki başka neler oluyor ülkemizde diye şöyle bir düşünelim diyeceğim ama düşünmeye gerek bile yok. Hani Deniz feneri vardı, ne oldu Rahmetli Kamer Genç, TBMM de aylarca elinde fenerle dolaştı sonuç tabii hiç bir şey. Halk Bank ve onun genel Müdürü Süleyman Aslan vardı, kutuların içinde dolarlar vardı hani imam hatip yapılması için paraları ona vermişlerdi peki okul yapıldı mı? kaç derslik oldu? eğitime başladı mı? okulun kaç öğrencisi var? hiç kimseyi sorguya çekmiyorum sadece merak ettiğim için öğrenmek istedim.

Hani ortada bazı olaylar var ama kimse bir bilgi vermiyor, kısacası geçtiğimiz birkaç gün içimde yaşadıklarımızı da merak ediyorum ama kimse bilgi vermiyor. Dolayısıyla sormak istiyorum emeklilerim Temmuz ayı maaş artışları TÜİK’in ilan edeceği enflasyon oranına göre emekli maaş artışları belirlenecekti bu nedenle gözler TÜİK’e çevrildi ve ölçtüler biçtiler talimatları aldılar. Enflasyonu ilan ettiler  %78  her şey normaldi buna göre  emekliye % 42  zam yapıldı. Bugün  enflasyon % 132 buna göre bir hafta içinde enflasyon  % 54 artıvermiş eyer bir ülkede bir haftada % 54 artarsa o ülke 24 saatte yok olur böyle büyük saçmalıklar yaşıyoruz ki düzelmek mümkün mü diye sormak tabi ki hakkımız sanırım. Daha birkaç gün önce insanlığın yüzkarası bir olay yaşadık.

Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji uzmanı görevi başında silahla vurdular  daha cesedi soğumadan bir imam Cuma hutbesinde kalkıp doktorların yaptığı eylemi eleştirip ‘hastaneye gidiyorsun iğne vurulacaksın doktorlar  eylemde diyorlar iğneni vurduramıyorsun sen olsan o doktora sövmez misin sövmez misin öldürmez misin’ diyor.

Nerede diyor? Allah’ın evinde diyor. Kendini bilmez imam efendi sen gerçekten imam mısın çok merak ettim. Çalınan soruların cevapları sana verildi de sınavı öylemi kazandın. Kardeşim  kutsal kitabımız Kuranı kerimde yazıyor Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkası alamaz. İntihar Allah’ın verdiği canına kıyıp intihar ederek yaşamına son verenler bile cennete giremezken sen ne halt etmeye  hutbede dövmez misin öldürmez misin deyip vatandaşlara gaz veriyorsun.

Ayıp değil mi? kısacası bir daha soruyorum düzelmek mümkün mü? Şu satırları yazarken bir taraftan da televizyondaki haberleri dinliyorum memleket yanıyor. Cayır cayır yanıyor. Datça, Çeşme, Marmaris yanıyor neden önlem yok hani gece görüşlü helikopterler alınacaktı.

Cennet koylar yakılıyor, köyler yerleşim alanları boşaltılıyor, motorlarına kuşlar yuva yapmış denilen sapasağlam uçaklar uçurulmuyor.

Kısacası düzelmemiz mümkün mü?