“Romatoloji Doktorumuz niye yok?..”
Balıkesir’de mevcut bulunan (Altıeylül-Karesi) hastanelerde Romatoloji doktorunun olmaması sıkıntı yaratıyor. Hastalar bu yüzden İzmir, Manisa, Bursa gibi çevre illere gitmek zorunda kalıyorlar. Ülkemizde çok fazla Romatoloji doktoru olmadığını biliniyor, ancak; Balıkesir gibi sağlık konusunda önemli bir yere sahip ve bu doktor eksikliği göze çarpıyor. Hastaların isteği bir an önce ilimize Romatoloji doktorunun atanması. Bu konuda da yetkililerden yardım bekliyorlar.
Romatoloji Nedir?
Romatoloji, özellikle kas iskelet sistemini tutan hastalıkları inceleyen bir bilim dalıdır. Ancak romatizmal hastalıklar yalnızca kas iskelet sistemi ile sınırlı kalmaz. Vücudumuzdaki diğer organlar ve sistemler de zaman zaman etkilenebilmektedir. Bu yönüyle multisistemik hastalıklar grubuyla ilgilenmektedir.

/////

PAZAR YERLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ

Bağlar Sokağının bulunduğu bölgede kurulan Cuma Pazarının yeri kesinlikle değiştirilmelidir. İl merkezinde (Altıeylül-Karesi ilçeleri) kurulan pazar yerleri yeniden gözden geçirilerek Pandemi süreci çerçevesinde geniş alanlara sahip pazar yerleri hayata geçirilmelidir. Cuma Pazarının dar sokakları, insanların geçmekte zorlanması önemli bir sorun ve büyük bir sıkışıklık var. Pandemi ile ilgili yasaklı dönemde Cuma Pazarında alınan önlem gayet güzeldi. Pazar da rahatlıkla geziliyordu. Bu önlem yeniden gündeme getirilebilir. Yada pazarın alanı genişletilebilir veya o dar geçilmesi zor sokaklar Pazar alanından çıkarılır.

Ayrıca, Pazar yerlerinde denetim yok. Pazarcıların çoğunda etiket yok. Aynı malı farklı farklı fiyatlarla satanlarda var. Badalan 10-12 lira, incir 15 lira, domates 2-8 lira, fasulye 8-15 lira, barbunya 10-12 lira, mandalina 3.5-5 lira ve limon(taze) 5-8 lira idi. Eskiden bu kadar fiyat farkı ve kargaşası yoktu. Belediyeler kesinlikle etiket konusunda duyarlı olmalı ve müşteriyi sürekli fiyat sormaktan kurtarmalıdır. Satıcılarda biraz daha müşteri odaklı olmalı ve sattığı ürünü seçtirmeyecekse bunu kibar bir dille söyleyip, malın tamamını aynı yaparak öne büyükleri,  güzelleri, arka tarafa da çürükleri dizmemelidir. Bizde böyle alıyoruz, çürük olanları alıcılara paylaştırmak zorunda diye düşünmek ve çaktırmadan çürüğünü içine atmak pek iyi bir hareket değil. Cuma hutbesinde hoca ne dedi? Çuvaldaki buğdayın kurusu üste ıslanmış olanı altta olmaz. Cuma da bunu dinleyip sonra da çürükleri vatandaşa paylaştırmak nasıl bir zihniyet acaba?

NOT: Şu anda en rahat ve ferah pazar yeri , Cumartesi Pazarı. Bu pazarda olduğu gibi diğer pazarlarda da düzenleme yapılabilir.