DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır annelerini ilk ziyaret eden parti Demokrat Partidir. Demokrat partinin ziyaretinden rahatsız olanlar oldu. Ne işiniz var orada diyenler oldu. Şimdi kendileri gittiler. Her şey ayarlanmış. HDP’li belediye başkanı partisinden istifa edip AKP ye geçmiştir.  Şimdiye kadar terörist suçlamalarının muhatabı olan belediye başkanı AKP ye geçerek bütün suçlamalardan arınınmış olmuştur.  Pekiyi şimdiye kadar terörist olarak suçlamalar neye dayanarak yapılmıştı? Belediye başkanlığı kazanıp da? Görevden alınan ve yerlerine kayyum atananlar belediye başkanları? AKP ye geçerse belediye başkanlıkları geri iade edilecek mi? Şimdiye kadar HDP de belediye başkanlığı yapan. Ve teröristlikle suçlanan belediye başkanı AKP ye geçince bütün suçlamalardan arındı ise? Seçimde belediye başkanı seçilip de görevden alınanlar AKP ye geçerse ne olacak? Bu belediye başkanı AKP ye geçmeyip CHP ye geçseydi? Ne olurdu? AKP bunu normal karşılar mıydı?  Söyleyecekleri ne olurdu? Bunların teröristlerle iş birliği içerisinde olduklarını söylüyorduk. İşte teröristlerle iş birliği yaptıkları resmileşti derlerdi. Bu zamana kadar Diyarbakır annelerini ziyaret etmediler de? Şimdi neden ziyaret ettiler? Seçimi kaybedeceklerini anladılar. Onun için doğunun oylarını alabilme çabası içerisindeler. Öcalan ile görüştükleri iddia ediliyordu. Bu iddiaya dayanarak söylüyorum. Bu işi Öcalan organize etmiştir. Barış sürecini hatırlayın. O zaman Diyarbakır da yapılan şovu hatırlayın. Sınırda PKK militanlarının nasıl içeri alındığını hatırlayın. O organizeyim Öcalan yaptırmıştı. O zamanalar   doğunun oyları için Barzani kullanılıyordu. Şimdi Barzani yok. Doğunun oylarının elde edilebilmeleri için birisine ihtiyaçları var. Şimdi Öcalan kullanılacaktır. Diyarbakır annelerine çocuklarınızın takipçisi olacağız denildi. Bu annelerin sorunu ne? Çocuklarının terör örgütü tarafında kaçırılmalıdır. Pekiyi bu kaçırılan çocuklar için şimdiye kadar ne yapıldı? Hiçbir girişim yapıldığını hatırlamıyorum. Böyle durumlar için uluslararası kurulmuş dernekler var. Bunlara herhangi bir girişimde bulunuldu mu?  Yanlış hatırlamıyorsam geçmişte hatırı sayılır birisinin çocuğu kaçırıldı. Hemen bir aracı bulundu kaçılan o çocuk kurtarıldı. Devletin görevi bütün vatandaşların hakkını hukukunu korumaktır. Ülkenin durumu hiçte iyiye gitmiyor. At izi kurt izine karışmış durumda. Devletin sorunları çözecek gücü kalmadı. AKP döneminde kaç defa yargı paketi çıkarıldı. Vatandaşın derdine derman olacak bir şey yapılmadı. Sırf kendi ikballerini koruma için çaba harcanıyor. Söylemler birbirini tutmuyor. Bugün beyaz dediklerine ertesi gün siyah denilen bir durum yaşanıyor. Şiddet ile baskı ile korku ile millet sindirilmeye çalışılıyor. Sorunlar konuşarak tartışılarak çözülür. Şiddet ile sorun çözülmez. Şiddet sorunu daha da derinleştirir. Bu sorunlar demokrasinin olmadı yerlerde yaşanır. Bu konuları bugünden itibaren yazmaya devam edeceğim saygılarınla. 

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir.  Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!