DİKKAT! OTO HIRSIZI VAR

Otomobil hırsızları, sinyal bozucu (jammer) cihazlar ile araçların kapılarının açık bırakabiliyor sonra da aracınızı çalıp gidiyor. Son teknoloji hırsızlıkla birçok araç çalındı. Jammer ile araçların kapılarının açık bırakılabileceği unutulmamalı ve aracınızı uzaktan kumanda cihazı ile kapattığınız durumlarda kapıların kilitli olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.
Otomobilimin çalınmaması için ne yapmalıyım?

Direksiyon kilidi, baston kilidi, el freni kilidi ve tekerlek kilidi gibi basit sistemler hırsızları yavaşlattığı için aracınızı çalmaktan vazgeçmektedirler. Bu iyi bir çözüm ve tavsiye ediliyor.
Ayrıca; kısa süreli de olsa aracınızdan ayrılmanız gerektiği durumlarda kontak anahtarını araç üzerinde veya aracı çalışır vaziyette bırakmayın. Kaza süsü vererek araçların çalınabileceği unutulmamalı ve kaza sonrasında kontak anahtarları araç üzerinde asla bırakılmamalıdır. Hatta mümkünse aracın içerisindeki varsa değerli eşya ve paralarınızın da çalınmaması için aracınızın kapılarını mutlak suretle kilitleyiniz. İmmobilizier sistemli araçların, anahtarları ele geçirildikten sonra çalındığını unutmayınız. Bu sebeple, ev, iş yeri gibi yerlerde ya da üzerinizde anahtarlarınızı görünür bir şekilde bulundurmayınız. Eskişehir de bir arkadaşım el çantasını aracın içinde bırakıyor ve geldiğinde ise araç camının kırıldığını ve el çantasının çalındığı görüyor. Kredi kartları, para, kimlikler hepsi gitti demişti. Araç içinde içinde kesinlikle çanta bırakmayın.
Araçtaki alarm sisteminin çalmaya başlamasıyla aracın hemen yanına gidin.
Alarm sisteminizi asla devre dışı bırakmayınız. İmkanlarınız ölçüsünde aracınıza 'Araç Uydu Takip Sistemi' taktırınız. GPRS aracılığı ile uydudan alınan bilgiler sayesinde çalınan aracınızın yer konumlaması yapılarak ele geçirilmesine kolaylık sağlayabilirsiniz. Bütün önerilerin yerine getirilmesi durumunda aracın yine de çalınabileceği dikkate alınarak maddi yönden de mağduriyet yaşamamanız için aracınıza mutlaka  kasko sigortası yaptırın. Ben dün yaptırdım herşey içinde 1350 lira.

Araba Hırsızı

Mahallenin bir tanesinde sık sık araba teypleri çalınıyormuş. Adamın biri de arabasına;
"Araba teybi yok, boşuna uğraşmayın." diye yazı yazmış.
Sabah bir de baksa araba yok ve arabanın durduğu yerde bir kâğıt: "Üzülme ben taktırırım."