BAKIŞ

21 yıldan beri Balıkesir'de hizmet veren DEVA DİŞ ADSM Edremitin Akçay Mahallesinde bir şube daha açtı. Akçay Mahallesi 439 sokak  ve 2 nolu yer de hizmet vermeye başladı.

Poliklinikte, rutin diş tedavilerine ek olarak uzmanlık gerektiren Ortodonti (Tel Tedavisi) , İmplant (Diş Çakma), Ağız ve Çene hastalıkları cerrahisi, Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları) dallarında da, uzman hekimlerimizle hizmet veriyor. Diş hekimleri ve uzman personel, diş çapraşıklarının düzeltilmesinden, implant uygulamalarına, kist operasyonlarından, gömülü diş çekimlerine, ileri tedavi gerektiren diş eti operasyonlarından, diş beyazlatma, hareketli – sabit protez uygulamalarına kadar birçok alanda, Edremitlilerin hizmetinde. İlimizde ki; birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra özel sektörde faaliyet gösteren firmalarla da anlaşmaları mevcut olan DEVA DİŞ ADSM yaygın bir hizmet ağına sahip. Görkemli bir açılış yapan DEVA DİŞ ADSM Körfez Bölgesine en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

/////

YAŞAR BABA

“Kır Çay Bahçesi”

Yaşar Avcu’nun sahipliğini yaptığı Yaşar Baba Kır Çay Bahçesi Kepsut Sayacık Köyünde açıldı. Bu mekanda düğün, nişan, parti ve gençlik etkinlikleri gibi organizasyonlara yönelik hizmetler sunuluyor. Ayrıca, burada sizler ailece hoşça vakit geçirirken çocuklarınızda tüm etkinliklerden ücretsiz yararlanabilir. Burada etkinlik yapmak veya ziyaret etmek etmek isteyenler 0 537 955 05 73 nolu telefondan rezervasyon alabilirler.

Burada yapılacak etkinlikler için yer kirası talep edilmiyor. Tüm etkinliklerde, sadece müessese tarafından sunulan yemek, çay, meşrubat gibi özel hizmetler ücretlendiriliyor.

Yaşar Baba Kır Çay Bahçesi tamamen halka hizmet için açılmış bir yer. Yaşar Baba Kır Çay Bahçesi halkımız için hayırlı olsun.

/////

ÇOCUKLARA SÖYLENEN YALANLAR ve ESKİ ÇOCUKLUKLAR

Uyu çabuk bekçi geliyor. O sırada “bozacı” geçer. Uyu çabuk seni bozacıya veririm. Beni nerden aldınız anne? –Leylekler getirdi yavrum. Hayır aslında seni dereden aldılar. Abini leylekler getirmişti. Kardeşini de mısır tarlasından almışlardı. (Şimdiki çocuklara bunları söyle, canlıların nasıl ürediklerini anlatıversinler.) Bunlar çocuklara söylenen yalanlar birde çocukların söylediği yalanlar var. İşte örnekler: Ben yapmadım abim yaptı. Ben yemedim kedi yedi. Kendi kendine düştü. Oğlum hava soğuk, çıkarken şu hırkanı giy bari. - Yok anne üşümüyorum ben.(Halbuki, üşüyor.) Okula gitmemek için bahane üretmek. -Anne karnım çok ağrıyor. -Tamam oğlum bugün okula gitme. –Ama, anne herkes kötü aldı. Beşik kertmem var. Anne, bugün öğretmen ödev vermedi. Havuzlu evimiz var bizim. Gerçekten ben bu parayı yerde buldum. Dün akşam elektrikler kesildi öğretmenim. (En klasik yalan ve çok geçerli değil artık).

Biz gerçekten çocukluğumuzu yaşadık. Mahallede yaşıtımız çocuklarla çeşitli oyunlar oynardık. Ders de çalışırdık oyunda oynardık. Saklambaç, misket, yakan top, kutu kutu pense, dokuz kiremit, istop, çelik çomak gibi oyunlar hepimizin çocukluğunda apayrı bir yer edindi ve anılar bıraktı. Şimdiki çocuklar nereden bilecek bunları. Onların işi gücü bilgisayar ve  bilgisayar oyunu. Gerçek oyunu, dostluğu, değer vermeyi ve önemsemeyi nereden öğrenecekler bilmem? Ne gerçek kirlenmenin ne çamura basmanın ne de yağmurda ıslanmanın anlamını biliyorlar mı? Onu da bildiklerini hiç sanmıyorum.