ÇORBA KAÇ LİRA?

Fiyat ayarlamasın dan önce çorba 8 lira idi. Şimdi ise çorbanın fiyatı içeriğine göre değişiyor. Normal çorbanın fiyatı şu anda 15,  az çorbanın ise 10 lira.

Biraz özellikli ve etli çorba istediğinizde ve burası Cunda Adası turistik bir yer ise çorbanın fiyatı 50 lira. Normal lokantalarda işkembe, paça gibi çorbalar ise 35 lira.

Köfte 50, et sote 60 lira. İzmir köfte 45 lira. Bazı lokantalar talep olmadığı için et yemeklerini azalttı. Milli yemeğimiz kuru fasulye 25 lira ve sade pilav 17 lira. Kıymalı yumurtanın 30 lira bu zamanda lokanta da yemek yemek içinde düşüneceğiz artık. Lokantalarda en pahalı yemek ise karışık ızgara ve tam 85 lira. Bu yazdığım rakamlar günceldir ve normal lokanta fiyatlarıdır. Bu fiyatlardan daha yüksek hizmet veren lokantalar olduğunu unutmayalım.

Konuştuğum lokantacı arkadaş aynen şunları söyledi: -İşler eskisi gibi değil. Azaldı. Henüz kapanan lokanta yok ancak; ileride ne olur bilemem. Lokantacı esnafı olarak zorlanıyoruz. Biz, et yemeklerini azalttık, et yemeklerini kaldıran arkadaşlarımız da var. Küçük esnaf lokantasında kimse 45-50 liraya et yemez. Ben 22 kilo et yemeği satarken şu anda bu 10 kiloya düştü. Farkı daha iyi anlarsınız umarım.

Kiralara, elektriğe ve doğalgaza gelen zamlar başta olmak üzere yağ ve bakliyata ve mutfakta kullanılan ürünlere gelen zamlar baz alındığında bu fiyatların yetersiz olduğunu dile getirenler lokantacılar da var.

Az kuru az kuru pilav yemeye devam…

NOT: Ankarada "A" sınıfı bir lokantada çorba 48 lira, kremalı çorba 56 lira. Çorbanın gramajı ise 250gr. (2022 güncel liste)
/////
Kötülükler Kuma, İyilikler Taşa Yazılmalı

Çölde yolculuk eden iki arkadaş için bir hikaye anlatılır. Yolculuğun ilk aşamasında iki arkadaş tartışırlar biri ötekine bir tokat atar. Tokadı yiyenin canı çok yanar ama tek kelime etmez ve kumun üzerine şu sözleri yazar: “Bugün En İyi Arkadaşım Bana Bir Tokat Attı.” 

Yıkanabilecekleri bir vahaya rastlayana dek yürümeyi sürdürürler. Tokadı yiyen kişi yıkanırken bir batağa saplanır boğulmak üzereyken arkadaşı tarafından kurtarılır.

Boğulmak üzere olan arkadaşı kurtulduktan sonra bir kaya parçası üzerine şu sözleri kazır: “Bugün En İyi Arkadaşım Benim Hayatımı Kurtardı.” 

Tokadı vuran ve sonra arkadaşının hayatını kurtaran kişi ise ona şöyle der: -Senin canını yaktığımda bunu kum üzerine yazdın ama şimdi kayaya kazıyorsun neden? Öbür arkadaş ona şöyle cevap verir: -Biri bizi incittiğinde bunu kum üzerine yazmalıyız ki bağışlama rüzgarı estiğinde onu silebilsin.

Biri bize iyi bir şey yaparsa onu kayaya kazmalı ki onu hiçbir rüzgar yok etmesin." İncinmelerinizi Kuma Gördüğümüz İyilikleri Kayalara Kazmayı Öğrenin. Denilir ki; özel birini bulmak bir dakikanızı alır onu değerlendirmeniz ise bir saat içinde olur, onu sevmek için bir gün yeter ama sonra onu unutabilmek için bir ömrün geçmesi gerekir. Siz siz olun, incinmelerinizi kuma, gördüğünüz iyilikleri kayalara kazımayı öğrenin.