BAKIŞ

İnsanlar doğduktan sonra bir hayat  yolculuğu başlıyor ve ölünceye kadar bir çok şey öğrenip bu dünyadan göçüyorlar. İnsan hayatının bir çok evresi var. Büyümek. İş sahibi olmak. Evlenmek. Cemile’yi tanımak. İnsanoğlu her evreyi doğal ve sağlıklı bir şekilde aşmak zorundadır. Şu anda Cemile evresindeyiz ve bir evreye takılıp kalmamak gerekir.

KİM BU CEMİLE?

Cemile’yi kendi dışında bir-iki kişi daha biliyor olabilir. Yazım tarzına bakılırsa Cemile bir erkek. İsim tesadüfi mi seçilmiş? Yoksa isimde de bir mesaj var mı? onu yine Cemile’nin kendi biliyor.Kamuoyu Cemile’nin hesabının fake (yani sahte) olduğu konusunda hem fikir. Cemile zaman zaman gazeteciler ile ilgili bilgilerde paylaşıyor ve internet gibi tam bir bilgi deposu. Tabii; internette her bilgi nasıl doğru değilse Cemile’nin bazı bilgileri de doğru olmayabilir. Ancak; Cemile’nin bilmediği yok. Herkese söyleyecek bir sözü var.

Geçtiğimiz günlerde Cemile’nin kimliği ile isimler ortaya atıldı ve bu kişilerin hesabı yönlendirdiklerinden bahsedildi. Bazı internet gazetecileri bu konu da doğrudan isim vererek önemli bir-iki kişiyi zan altında bıraktılar. İddiaları ortaya atanların yayınlarını iyice izleyince, ellerinde bir belge olmadığı açıkça görüyorsunuz. Bu iddialarını bir spor kulübünün başkanlık adaylığından çekilen birinin söylediği sözlere dayandırıyorlar.İddia edildiği gibi, şehrin yönetiminde görev almış kişilerin Balıkesir için ellerinden geleni yaptığı sırada böyle şeylere zaman ayırıp boş işlerle uğraşması biraz mantıksız. Bu iddialar zaten kamuoyunda itibar görmedi, kimse inanmadı.

Cemile’nin kim olduğu önemli değil. Cemile den rahatsız olan birileri varsa ona sosyal medyadan cevap vereceğine, yasal haklarını kullanır ve gider C.Savcılığına şikayet eder. Hesap kimin? Nereden açılmış? Kim kullanıyor? anında bulunur.

Cemile ile ilgisi olmayan, Balıkesir için çalışan kişileri de hedef göstermenin bir anlamı yok. Bunlar olurken bazı kişilerde oturmuş halimize gülüyor. Kimseyi güldürmemek ve yola devam etmek en iyisi değil mi? Zaten, isteyenler istediği gibi konuşup ve bir sürü olur olmaz şeylerle beğenmedikleri, kızdıkları insanları karalamaya çalışıyor. Bunlara kulak asmadan işimize bakalım. Hayat devam ediyor ve Cemile de bir geçiş evresidir,sağlıklı atlatılmalıdır. Bu hayat yolculuğunda daha neler çıkacak karşımıza kim bilir?  İşi gücü bıraktık Cemile takıldık. Şu Cemile evlense de kurtulsak!