BURSA'DAKİ 6 ASIRLIK ÇINAR

Bursa'da, Uludağ yolu üzerinde bulunan 610 yaşındaki İnkaya Çınarı, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyâret ediliyor. 37 metre boyu ve 10 metrelik gövdesiyle tarihe tanıklık eden çınarın çevresi ise, Koronavirüs salgını sebebiyle ilk defa boş kaldı. Gösterişli gövdesi ve dört bir yana uzanan kollarıyla her yıl binlerce kişinin gölgesinde oturduğu çınar, adını aldığı mahallede yaşayanların da geçim kaynağı.

/////

BALKES MAÇI

Uzun bir süre sonra tekrar Balıkesirspor maçına gitmek beni gerçekten mutlu etti. Birde galip gelince daha da mutlu oldum. Balkesin ilk maçında galip gelmesi tabii ki; moral ve motivasyon açısından iyi. Maç sırasında gördüğüm bazı konuları da aktarmak istiyorum. Kapı girişleri çok erken kapatılıyor. İçeri girmek için onay veren sitme bana kapıyı açmadı ve 5 dakika bekletti. Kapalı Tribün güney tarafından bilet almıştım. 15 TL. İçeri girdiğimde açıkçası şaşırdım. Stadyum bomboştu. Benim oturduğum bölümde (F) tam tamına 52 kişi vardı. İnanın görevliler seyircilerden daha fazla idi.

Balıkesirspor Kulübünün sorunları, durumu ve bazı olumsuzluklar seyirciye yansımış diye düşündüm. Orada bulunan kişiler ise, taraftarlarların ikinci aşıyı olmadığını, havanın serin olduğunu, biletlerin pahalı olduğunu ve herkesin yazlıkta olduğunu ve bu yüzden seyircinin olmadığını söylediler. İlk maçın galibiyeti umarım, diğer maçlara seyirci toplamasını sağlar. Maça gelmeyeceksen bile en azından 15 TL. verip bilet alınabilir. Bence biletler pahalı değil. 15 TL. herkes verebilir.

Maça gelince iki zayıf takımın mücadelesini Balkes demek doğru olur. Balıkesirspor önümüzdeki haftalarda çok daha iyi mücadele etmeli ve maçlara çok iyi hazırlanmalı.

/////

EK GÖSTERGE HAYALİ

Durup durup 3600 ek gösterge sorunu gündeme getiriliyor. Bu konu ile yapılan hiçbir şey yok. Beklentiler bir türlü karşılık bulmadı. Söz verilmişti, olmadı. Yeni haber ise şu: Ek gösterge 3600 düzenlemesinin  Ekim ayında meclise gelecekmiş. Bi dakika yanlış yazmışım. Ekim ayında meclise gelmesi bekleniyormuş.

3600 ek gösterge çıksa bir çok kamu çalışanı emekli olacak. Bu ek gösterge ile ilgili beklenti içinde olan öğretmen, polis, din görevlileri ve hemşireler şimdi de Ekim ayına odaklandılar. Bence, bu iş seçimlere kadar çözülmeli.  Şu anda 3600 ek göstergeden emekli olmuş birçok başka meslek grupları var. Esas olan tüm kamu çalışanlarının ayrım yapılmaksızın 3600 ek göstergeyi  alması gerekir. Bu konuda mağdur olan çok kişi var. Örneğin; 2010 da çıkan Diyanet Kanunu ile dört yıllık İlahiyat Fakültesi mezunu olan din görevlilerinin 3000 ek gösterge alırken, hukuk veya işletme mezunu din görevlilerinin ise 2200 ek gösterge almaktadır. Aslında bütün kamu çalışanlarının ayrım yapılmadan, 3600 ek göstergeden faydalanması gerekir.


ERHAN YIRCALI