BU YIRTIK YAMA TUTMAZ

İktidarın aklı başına mı geldi? Yoksa birileri piyasayı dolaşıp. Saraya piyasanın durumunu mu anlattı? Enflasyonu düşüreceğiz. Etiket fiyatlarını kontrol edeceğiz ve gerekeni yapacağız diyor iktidar. Bu yırtık o kadar büyüdü ki yama tutması mümkün değil. Bu yırtığın büyümesini sağlayanda iktidarın kendisidir. Üreticilerin girdilerine devamlı zam yapan kendileri değilmiş gibi davranıyorlar. Etiket fiyatlarını yeni mi fark etiler? Muhalefet yoksullar aç dediğin de? Cumhurbaşkanı onları da siz doyuruverin demişti.  İktidarın görevi vatandaşının refahını sağlamaktır.  Muhalefetin bu söylemi şimdi geçerlilik kazanmış gibi geliyor. Mecliste ki bir tartışmada AKP millet vekili kuru ekmeği bulduğuna şükretsin demişti. İktidar vatandaştan çok kopuk bir durumda. Vatandaşın arasında dolaşamıyor. Cumhurbaşkanı partililerine meydanlara inin diyor. Bunu defalarca söyledi. Fakat AKP milletvekillerin den hiçbirinin vatandaşlar arasında varlığı görünmedi. Tabi seçim bölgelerine gidenler olmuştur.  Sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyorlardır. Vatandaşların arasında dolaştıklarını gören yok. Artık vatandaşta sıkıntı tavan yaptığı için. Vatandaş eskisi gibi suskun değil. Çünkü bıçak kemiğe dayanmış duruma gelmiş gibi görünüyor. Bunu iktidarda fark etmiş olacak ki?  Enflasyonu düşüreceğiz, etiket fiyatlarını denetleyeceğiz diyor. Fakat enflasyonun yüksek olması denetimsizlikten değil. Girdi fiyatının yüksek olmasındandır. Girdi fiyatları düşürülmeden enflasyonu düşürmek mümkün değildir. Millet olarak enflasyonla yaşamaya mecburuz. Tarımda dışa bağımlı olduğumuz müddetçe ülkede enflasyonun düşürülmesi zordur. Tarımı öyle bir duruma getirdiler ki? Tarımda çalışanların oranı %6-7’ye düşmüş durumda. Bunu dahi korumaya çalışmıyoruz. Böyle giderse bu oranı da kaybedeceğiz. Bu oran resmen yok edilmek için çaba harcanıyor. Şimdi tam hasat zamanı. İktidar ne yaptı?  Bu %6-7 tarımla uğraşanların ürettiği ürünlerin gümrük giriş fiyatlarını Aralık 31 tarihine kadar sıfırladı.  Bazı ürünlerin fiyatları iç piyasaya daha ucuz sürüldüğü dahi iddia ediliyor. Bu saatten sonra fiyatların düşürmesi biraz zordur. Enflasyonu düşüreceğiz sözü yeni söylenmiş bir söylem değil. Senelerdir bu söylem söyleniyor. Enflasyon düştü mü?  Düşmedi! Düşmez iktidar üretimin girdilerine zam yaptığı müddetçe enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Kendi üreticimizi korumadan bu durumu aşmamız mümkün olmaz. Kendi milletimiz kazanmasında? Kim kazanırsa kazansı düşüncesi hâkim durumda. Çünkü ithalatı yapacak olanlar bellidir. İthalattan kazananlar bellidir. Taşlar yerlerine oturtulmuş her şey tıkır tıkır işliyor. Kim ne yaparsa yapsın belli kişilerden başkası bu ithalat işinde başarılı olamaz. Yapmaya kalkanların önü hemen kesilir. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!