Balkese İcra
Balkese gelen icrayı kimse anlayamadı. Tahtayı bilerek açmadık diyenler karşı tarafın avukatının açıklamasına göre 800 bin lira borcu ödeyemediler. İcra süreci başladığından beri Balkes yönetimi tarafından biz borcu ödemeyeceğiz cevabı dışında hiçbir işlem yapılmamış.
Bir futbolcu alacağından ortaya çıkan dolaylı bir alacaktan bahsediliyor ve icra işlemleri İstanbul’dan gerçekleştiriliyor. Bizim kulübün bu işlere bakacak avukatı yok mu?  

Bilirkişi Balkesin reklam gelirlerine 224 bin 500 lira değer biçmiş. Faizi ile birlikte bu alacak 1 milyon lirayı bulur hatta geçer bile. Koskoca Balıkesir'de, Balıkesirspor da bu alacağı ben öderim diyen yok. (Olur İnşallah!) Bazıları diyor ki; başkan istifa etsin. BU saatten sonra başkan istifa etse ne olacak? Etmese ne olacak? Takım doludizgin zaten küme düşmeye gidiyor. Bundan sonrası tufan gibi bir şey. Yine de ümit kesmemek gerek. 
/////
KULLANMADIĞIMIZ  VEYA GİYMEDİĞİMİZ EŞYALARI NEDEN SAKLIYORUZ?

Bizim ülkede atma, sakla bir gün lazım olur mantığı var. Bu eskilere dayanan bir kültür. Eski zamanlarda kullandığımız, tükettiğimiz malzeme bu kadar bol değildi ve insanlar bir gün lazım olur diye saklamayı tercih ediyordu. 10 seneden beri dolabınızda duran bir ceketi giymiyorsanız artık onu giysi kumbarasına atma vakti gelmiş de geçiyor bile. İtalyanlar yeni yıla girerken eski eşyalarını dağıtırmış. Onlara göre böyle yaptıklarında daha mutlu bir yeni yıl geçireceklermiş. Aslında bizde İtalyanlar gibi kullanmadığımız her şeyi dağıtabilir ve ihtiyacı olanlara verebiliriz.

Hurdacının 100 lira bile vermediği eski çamaşır makinesini saklama yerine ihtiyacı olan birine vermek daha mantıklı değil mi?

Hayatımızda çok önemli yere sahip olan vazgeçemediğimiz eşyalar vardır. Kimi zaman bize uğur getirdiğine inandığımız kimi zamansa sadece bizi rahatlatan bu eşyalar, işte bu eşyalar zamanla bağımlılık yaratıyor, eşya ile bağ kuruyoruz. Yanlışlık burada başlıyor.  Sonuç olarak eşyalara ya anlam yüklemeye ya da gerekli olacağına inanmak çok yanlış.

NE YAPALIM?

Dolabınızı açın giysilerinize bakın. Çoğunun modası geçmiş yada üzerinize olmuyor. 20 seneden beri giymediğiniz gömlekler var. Bunların artık sizin için bir anlam ifade etmediğini düşünün ve işlevsel bir yerleri kalmayan, bu eşyaları gözden çıkarın, onları atın, verin. Sizde mutlu olun ona ihtiyacı olanlar da…

NOT: Hiçbir şey yapamıyorsan koy çöpün yanına, muhakkak bir alan çıkar. Kurtulun şu bağımlılıktan...