BAKIŞ

Bor madeni ilk bakışta beyaz bir kayayı andırır. Çok sert  ve 2300 0C’de eridiği için ısıya çok dayanıklıdır. Tabiatta tuz şeklinde bulunur. Ülkemizde bulunan ‘bor’un kalitesi daha yüksektir. Toprağın 40 metre altında bulunan borun işlenmesi de diğer elementlerle az karıştığı için kolay oluyor. Sanayinin en hayatî ve stratejik ham maddelerinden biridir. Dünya üzerindeki bor minerallerinin %73’ü Türkiye’de bulunuyor. Türkiye yaklaşık 2.5 milyar ton bor rezervine sâhiptir. Toplam değeri 1 trilyon dolardan fazladır. Ülkemizin dış borcunun yaklaşık 10 katına denk değerdedir. 100’ün üzerinde ülkeye bor ihraç ediyoruz. Türkiye’de bilinen bor yatakları; Eskişehir–Kırka, Kütahya-Emet, Balıkesir-Bigadiç, Bursa-Kestelek’te bulunmaktadır.
• Türkiye’de çıkarılan bor madeninin savunma sanayisinde kullanılması için, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde inşa edilecek Bor Karbür Tesisi’nin temeli 2019’da atıldı. Savunma sanayisine büyük hareket kazandıracak tesiste, bor karbür ile zırh yapımında 500 kat, nükleer alanda ise 2000 kat katma değer sağlanacak. Tesiste ilk etapta yılda 1000 ton kapasiteli bor karbür üretimi gerçekleştirilecek. Türkiye; dünya bor rezervlerinin %73’üne, dünya bor pazarının ise %59’una sahiptir. Türkiye artık kendi madenini kendi teknolojisi, kendi insan kaynağı, kendi bilg birikimiyle işleyecek. Bor karbür, yüksek sertlik ve mukavemet oranının kritik olduğu taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, top namlusu, askerî kıyafetler ve personel koruyucu yeleklerin zırhlanması gibi askerî amaçlı malzemelerde çoğunlukla kullanılacak. 
• ABD’nin Northern Illinois Üniversitesinden Prof. Dr. Narayan Hosmane; “Japonya’daki ortaklarımızla beyin kanseri olan hastalarda bunu denedik. Bor elementiyle kanser tedavisinde güzel sonuçlar aldık. 18 ay içinde kanser tamamen ölüyor.” diyor.
• Dünya Bor Lideri Eti Maden’in bor ve borlu ürünlerin, temizlik sektöründe kullanılması amacıyla yürütülen Ar-Ge projelerinin sonucu olarak üretilen “Boron” bordan elde edilen boraks, bitkisel sabun, soda aktif oksijen ve benzeri tamamen doğal maddelerden üretilmektedir. Boron, üretiminde kullanılan boraks bileşenleri; su, oksijen, sodyum ve bordan meydana gelen, toprakta ve bitkilerde bulunan doğal bir mineraldir.

SİVRİSİNEKLER ARTTI
“İlaçlayın Bizim Mahalleyi”
Sivrisinekler ilaçlara karşı bağışıklık kazandıkça sayıları her geçen gün artıyor. İster inanın ister inanmayın, sivrisinekler belediyelerin kullandığı ilaçlara karşı direnç geliştirdi.İşte bu yüzden sineklerin sayısında inanılmaz bir artış var. Mevcut ilaçlar sivrisinekleri öldürmüyor ve sinekler de bizi yemeye devam ediyor. Uzmanlara göre;  '0' kan grubunda olan kişiler farklı bir salgı üretiyor ve sivrisinekler bu salgıyı algılayarak bu kan grubundakilere daha çok geliyor. 'A' kan grubunda olanları ise daha az ısırıyor. Hava sıcaklığının artması, yağmurların yağması sineklerin çoğalmasına neden oldu ve ilaçlamada yapılmayınca sivrisinekler bizim mahalle de (Bahçelievler) cirit atmaya başladı.
Sivrisineğin dünyanın en tehlikeli hayvanı olduğunu unutmayalım ve lütfen! Altıeylül İlçesi Bahçelievler Mahallesini ilaçlayalım.