BİTSİN ARTIK BU ÇİLE

Yazımızın başlığı yetmişli yıllarda herkesin dilinde olan bir şarkıydı. “Bitsin artık bu çile çekemem bile bile sen ne söylersen söyle bu hayat geçmez böyle” diye devam eden bu güzel şarkıyı onlarca sanatçı seslendirdi. Yazmaya çalışacağım konunun bu şarkıyla ne alakası var demeyin. Şarkıda “bitsin artık bu çile” diyor ya işte bizimde çektiğimiz birtakım çileler var ki kafiye olsun dedim.
 Aynı zamanda bu şarkıyı Büyükşehir Belediye başkanımız Yücel Yılmaz beye ithaf ediyorum. Sayın başkan Balıkesir şehiriçi ulaşımının net bir çözüme ulaşması gerekiyor, korana'nın yeni başladığı günlerde belediye otobüsleri kah var kah yok. Balıkesir halkını taksi dolmuşlara mahkûm ettiniz. Taksi dolmuşlar sekiz kişilik olmasına rağmen araçlar en az on kişi yolcu alıyor. Kibrit kutusuna benzeyen araçlarda gelin sosyal mesafeyi ayarlayın. Sayın başkan komşu illerimizden Manisa büyükşehir belediyesine ve yine komşumuz Bursa'ya sordum belediye şehiriçi otobüs seferleri eski sistemini hiç bozmamış seferler tıkır tıkır işliyor. Bizde ise yazboz tahtasına döndü. Sayın başkan aynı apartmanda oturan bir komşum belinde oluşan bir rahatsızlığı nedeniyle Balıkesir Atatürk Şehir hastanesinde fizik tedavisi alıyor. Yaklaşık yirmi gün daha sürecek bunlar tabii sizi ilgilendirmiyor. Ben sizlere basit bir hesap yaparak bazı gerçekleri görmenizi istiyorum. Bizim evimiz Adnan Menderes'te dolayısıyla rahatsız olan kişi zorunlu olarak eşi de ona refakat ediyor.
Hastaneye gitmek için taksi dolmuş iki kişi yedi lira TTM'den hastaneye yedi lira daha veriyor etti 14. Geri dönerken bir  o kadar etti 28  alması gereken tedavi 25 gün yapar 700 lira bu parayı verdiğinde inanın aç kalırlar aç. Kalmasalar da büyük sıkıntı çekerler.
Şehiriçi belediye otobüsleri  09:30 seferinden sonraki seferi 13:30 arada dört saat var mademki 65 yaş  vatandaşa ulaşım bedava ve bu hakka sahip olduğu için  kart verilmiş, verilmiş ama bir işe yaramıyor zira otobüs yok. Bu konu sadece 65 yaş üstü yaşlılar için değil bizim hakkımız olan ücretsiz şehir içi basın seyahat kartlarımız da bir işe yaramıyor. Taksi dolmuşlarda geçmiyor hastaneye giden büyük minibüslerde geçmiyor. Şoförlerin söylediğine göre belediye kaldırdı diyor. Bu sizin için  önemli bir konu olmayabilir, ancak biz gazeteciler için çok önemli haber çalışmaya gideceğimiz  zaman bile cebimizden  taksi dolmuşa parası veriyoruz. Kısacası bu konuyu düzeltmenizi ve bu çektiğimiz çilenin sona ermesini istiyoruz.