Bir Anne Çocuğunu Ateşe Atar mı?

Yüce Allah’ın rahmeti, şefkati ve merhameti sonsuzdur. Bütün kullarına yeter, bütün bir âleme kâfi gelir. Kendini tanıyan, fakat günahtan elini çekemeyen, nefsinin eline esir düşmüş kullarını kendi hâline bırakmaz. Bir başka deyişle, Allah, kendisine yönelen kulunu çeşitli vesileler yaratarak onu rahmet iklimine çeker. Yani, Allah kulunu cezalandırmak için yaratmamış, bir fırsatını yakalayıp da onu Cehenneme atmak için dünyaya göndermemiştir. İnsan nasıl kendi çocuğunu hatasından dolayı ateşe atmazsa, Yüce Allah da kendisini Rab olarak tanıyan kullarından sonsuz merhametini esirgemez, onları Cehenneme atmaz. Hazret-i Ömer Saadet Asrında şahit olduğu bir olayı anlatırken, bu hususta Efendimiz (asv)'in müjdesini bize de ulaştırıyor. Bir savaş sonrasıydı. Esirler arasında çocuğundan ayrı düşmüş bir kadın da vardı. Kadıncağız çocuğuna olan özlemini gidermek için gördüğü her çocuğu kucaklıyor, bağrına basıyor ve emziriyordu. Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem çevresindekilere:

 - “Bu kadının kendi çocuğunu ateşe atacağına ihtimal veriyor musunuz?” diye sordu. - “Asla, atmaz” dediler. Bunun üzerine Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem,  İşte Allah kullarına bu kadının yavrusuna olan şefkatinden daha merhametlidir.” dedi.
/////
BALIKESİRİ KÜÇÜMSEYENLER OKUSUN LÜTFEN!

Balıkesir Ege ve Marmara Denizinde kıyıları olan Batı Anadolu'nun mütevazi bir şehridir. Şehrin her ne kadar içine kapanık olduğu düşünülse de bu doğru değildir. Balıkesir artık bir Anadolu Kaplanıdır. TÜİK verilerine göre Balıkesir, Türkiye gayri safi yurt içi hâsılasının %2, 2 sini, üretmektedir. Ayrıca, ürettiği ekonomiyle kentler sıralamasında, Türkiye’nin 12 nci  büyük ekonomisine sahiptir. Bunların yanı sıra Balıkesir, TÜİK'e göre ülkemizin yaşanabilir 6 ncı kentine yükselmiştir.

Şunu unutmayalım ki; artık her yönden Türkiye’de söz sahibi olan bir koca bir Balıkesir var. Tarihi açıdan Osmanlı’nın kuruluşunda, Çanakkale Savaşı’nda, Milli Mücadele döneminde ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda lokomotif rol üstlenen ilimiz, ekonomisiyle, sosyo-ekonomik yapısıyla ve markasıyla 21. yüzyılda Türkiye'nin lider illeri arasında yerini almıştır ve İstiklal Madalyası’nı hak eden bir şehirdir.