BİLİNÇSİZ BİTKİ ÇAYI ve BİTKİ ÜRÜNLERİ KULLANIMI

Bitkisel ürünlerin çok yoğun bir şekilde kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Özellikle TV ve İnternet aracılığı bu bitki çaylarının ve ürünlerinin sık sık reklamının yapılması, bu ürünlerden bahsedilmesi nedeniyle kullanımı halk arasında çok yaygınlaştı. Ancak; bu bitkiler bilinçsiz bin şekilde kullanılıyor. Neredeyse her bitkinin üzerinde doğal olduğunu belirten bir yazı veya işaret, sembol var. Bu etiket bu bitkinin güvenli olduğunu kesinlikle ispatlamaz. Bitkisel ürünler yeteri kadar alınmalıdır. Fazla alındığı, kullanıldığı zaman insan vücuduna zarar verir. Bu ürünler ilaç gibi etki edebilir. Özellikle emziren ve hamile kadınlar bitkisel ürünleri kullanırken çok dikkatli olmalı hatta hiç kullanmamalıdır.

Bitkisel ürünü kullanırken aynı anda da ilaç kullanmamak gerekir. İki madde etkileşerek fayda yerine zarar verir. Bitkisel ürünlerin içinde çok fazla bileşen var ve bunların tamamı henüz bilinmiyor. Bunun için kullanacağımız bitkinin özellikleri ve neye faydalı geleceğini kesinlikle yetkili bir ağızdan öğrenmemiz gerekir.

Bitkisel ürünlerin ambalaj etiketlerinde içindeki etken maddeler yazsa da yazılanlardan daha fazla etken madde olan bitkiler tespit edilmiş. Bazı bitkisel ürünlerin içinde metaller, mikroorganizmalar bulunuyor. Bu nedenle bitki ürünlerini tüketirken çok dikkatli olmamız gerekiyor. 
//////
FİYAT ve DEĞER

İrlandalı oyun yazarı, romancı, kısa öykücü ve şair Oscar Wilde tarafından söylenen güzel sözler var. Bu da onlardan biri: Oscar Wilde şöyle demiş, “Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, hiçbir şeyin değerini bilmiyor”. (Dorian Grey'in Portresi kitabında Lord Henry'nin ağzından).

Avrupa'nın ünlü sanat merkezlerinden birinde, çocuğun biri, vitrinde çok hoş bir tablo görür. Tablonun bedeli oldukça yüksektir. Çocuk bu tabloyu bir sonraki sene abisinin doğum gününe almayı ister ve bir iş bulup kıt kanaat geçinerek biriktirdiği tüm para ile mağazaya gider. Şanslıdır, tablo hala satılmamıştır. İçeri girer, tabloyu bir süre yakından izledikten sonra resmi yapan sanatçıyı bulur ve; "Abimin doğum günü için bu resmi satın almak istiyorum, tüm param da bu kadar" der.

Ressam bir süre düşündükten sonra resmi paketler ve çocuğa satar. Çocuk paketini alır ve teşekkür ederek çıkar. Mağazada adamın arkadaşları da vardır ve şaşkınla sorarlar: "Sen ne yaptın, o resmin değeri milyonlar ederdi. Neden bu kadar düşük bir rakama sattın?" Ressam cevap verir: "Evet, ben bu resme milyonlarını verecek bir sürü insan bulabilirdim, ancak tüm servetini bu resme verecek kaç kişi bulabilirdim?" Sözün Özü: Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.