BIKTIK MASKEDEN

Benim gibi sürekli olarak maske takanlar maskeden bıktı artık. Çoğu kişi için maske sorun değil. Çünkü; takmıyorlar, Markete, camiye, okula girerken maske takmıyorlar. Toplu taşımada veya stadyum da maske takmıyorlar. Yürürken, koşarken zaten maske takmıyorlar. Ben ve benim gibiler ise maske takmadan yapamıyor. Bazıları ise aynı maskeyi yıkayıp yıkayıp takarken bazıları ise yıkamıyor bile. Hastalık hızını kesmediği gibi vaka ve vefat sayıları arttı. Aşı olmayanlar var. Korona olup korkusuzca gezenler var.Üç aşı oldum diye hiçbir kurala dikkat etmeyenler. Evet, bu arkadaşların hepsi aramızda geziyor.

Şunu unutmayalım ki; korona belasının, dünyayı ölüme sürüklemesiyle birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen maskenin hayat kurtardığı bir gerçektir. Bununla birlikte belki psikolojik belki de fiziki açıdan sürekli maske takmak, insanı maskeden bıktıracak duruma getiriyor. Bu da doğrudur. Sonuçta ben dahil hiç kimse zevk olsun diye maske takmıyor, zaruri olduğu için takıyor.  Ben sürekli maske değiştirdiğim için aylık maske masrafım bir hayli fazla. Buna rağmen şikayetim yok. Sonuç olarak hastalıktan korunuyorum ve verdiğim paraya acımıyorum. Hastalık sürecinin uzaması ile birlikte maske konusunda bir bıkkınlık söz konusu. Fakat, en etkili yöntem de maske. Çünkü; maske hava ile olan teması kesiyor. Maske hayatımıza girdi, alışacağız ve takacağız. Özellikle kapalı ortamlarda maskesiz durmayacağız.

Ben geçtiğimiz yılın temmuz ayında arkadaşlarımla Bursa’ya gittim. Araçta üç kişiydik. İki arkadaş maskelerini çıkardı. Ben ise maskemi hiç çıkarmadım. Yolda dursak bile bir şey yemedim, içmedim. Arkadaşlar yediler, içtiler ve beni de maskemi çıkarmadığım ve bir şey yemediğim için bayağı bir yadırgadılar. Neyse, akşam Balıkesir'e döndük. 4-5 gün sonra arkadaşların ikisi de beni telefonla aradı. Biz korona olduk, sende git test yaptır dediler. Hemen hastaneye gidip test yaptırdım. Bir şey çıkmadı. Korona olmamıştım. İşte size maskenin faydasını anlatan yaşanmış bir olay. Arkadaşın biri hastalığı oldukça ağır geçirdi. Diğeri ise hastaneye gitmeden evde tedavi oldu. Şu sıralar kış mevsimi olmasına rağmen havalar çok soğuk değil. Yine de nezle, grip var. Bu yüzden kendini rahatsız edenlerin korona testine gitmesinde fayda var. Ne olursa olsun maske kullanmamız ve mesafeyi korumamız gerekiyor. Hastalık bitmedi, bitmiş gibi davranmanın bir anlamı yok.