BALKES GENEL KURULU KAFA KARIŞTIRDI

Balıkesirspor'un ilk yapacağı genel kurul ertelendi. Çünkü; hazirun listesinde bulunanlar gelmemiş ve çoğunluk sağlanamamıştı. Dernek kongrelerinde bu alışıldık bir durumdur. Çoğunluğa bakılmadan yapılan ikinci toplantıda başkan seçilir diye konuşulurken birden kafamız karıştı. Hiç görülmedik, bilinmedik bir şey olmuştu ve Balkesin genel kurulu ertelenmişti. Erteleme sebebini yazanın da, bu sebebe inanmadığını da tahmin etmek zor değil.
Bu süreç içinde dedikodular aldı başını gitti. Bir yerel basın yayın organı üst makamların ricası üzerine kongrenin ertelendiğini duyurdu. Sonra, üst makamda bunu yalanladı, böyle bir şey yok diye yazıldı. Ancak; üst makamın resmi internet sitesinde ise hiçbir açıklama yoktu.
Kimine göre ertelemeyi B.Başkan istemişti ve kendisi yeni  bir yönetim oluşturacaktı. Bu arada aday olarak ortaya çıkan ve iyi de bir liste de yapan genç arkadaş ani bir açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini belirtti. Anlatım tarzı biraz farklı olsa da sonuçta adaylıktan çekilmişti.
KİM BAŞKAN OLACAK?
Artık ortada bir aday da yoktu. Şimdiki başkan zaten aday değilim demişti. Yeni aday da çekildi. Bu gelişmelerin üzerine yeni yeni aday isimleri ortaya atılmaya başladı. Kessen kanı kırmızı beyaz Balkes diye akacak olan vefalı Dr. kardeşimizin adı geçince, o da ben aday değilim dedi.
Daha sonra, B.Başkanın adamlarının liste yaptığı, listenin hazır olduğu ve bu listeyi B.Başkan gelince kamuoyuna duyuracakları kulaktan kulağa yayıldı.
BU KADAR KARIŞIKLIĞA GEREK VARMIYDI?
Bu kadar karışıklığa gerek yoktu. Bu iş belediyesiz olmaz. Bunu herkes bilir. Bu arada, Balkes taraftarları en son 120 delegenin kendi istekleri doğrultusunda oy kullanacaklarını açıkladı. Onlara da hazırlanan listeyi sormak gerekir. Taraftarın da gönlünü ve fikrini almak önemlidir.
Gelelim sonuca, ortada sonuç falan yok sonuç alacağız İnşallah. Pandemi den dolayı şu genel kurulu yapamazsak o zaman kötü olur işte!

/////

GÜLÜNÇ TALİMATLAR
Aşağıdaki cümleler, çeşitli ürünlerin üzerindeki kullanma talimatlarından alınmış cümlelerdir. Espri olsun diye değil, ciddi ciddi yazılmış yazılardır:
¥  Saç kurutma makinesindeki talimat: 
“Uyurken kullanmayın!”
¥  Bir sabun kutusunda: 
“Kullanım şekli: Normal sabun gibi...”
¥  Donmuş yemek kutusunda: 
“Öneri: Buzunu çözün!..”
¥  Meşhur bir marka ütü kutusunda: 
“Elbiselerinizi üzerinizde ütülemeyin!..”
¥  İngiltere'nin ünlü eczane zinciri Boots’un çocuklar için hazırladığı öksürük şurubu kutusunda: 
“İçince araba kullanmayın!..”
¥ Japon mutfak robotunun üzerinde: 
“Başka amaçla kullanılmaz.” 
¥  ABD'de Airlines Şirketi’ne âit fıstık paketinin üzerinde: 
“Talimat: Paketi açın! Fıstıkları yiyin!” 
¥  Bir elektrikli testerenin üzerinde:
“Çalışırken elinizle durdurmaya teşebbüs etmeyin!”