BALIKESİRSPORDA BEKLENEN SON

Balkes de beklenen son. Sonuç  olarak küme  düşmeye doğru hızlı bir gidişat var.  Bu ligde bu gençlerle kalmak artık çok zor. (Gençler hadi yanıltın beni.) Yapacak birşey yok. Tahtanın mahtanın açılması artık hayal, Teknik Direktör de gitti. Borçlar duruyor. Kimsenin umurunda değil. Yönetim çırpınıyor. Ancak; borç yükünün altından kalkamıyor. İstenilen, beklenilen yardım yapılmadı. Seyirci de gelmiyor. Forma satışı ile falan öyle büyük paralar da toplanmaz. Sonuç hüsran. Elbette gönlüm Balkesin kümede kalmasında.

Zor günler bizi bekliyor. Moralli bir şekilde kümede kalmak için mücadele etmek artık futbolcuların elinde. 

/////

MÜSİLAJLI MARMARA DENİZİNDEN ÇIKARILAN HANGİ BALIK YENİR?

Bunu araştırmak için Bandırmaya gittim ve oradaki balıkçılarla konuştum. Marmara Denizi’nin kabusu haline gelen müsilaj, diğer adıyla deniz salyası balıkçıları oldukça etkilemiş. Konuştuğum balıkçı İhsan amcaya göre, deniz salyası balığın özellikle yağlı kısmını etkiliyor. Balık tatsız tuzsuz bir hale geliyor. Bilinçsiz balık tüketimi zehirlenmeye kadar gidebiliyor. Mide bulantısı gibi durumlar oluşabiliyor. Şu an balık tezgahlarında çupra, levrek gibi balıklar var. Bunlar çiftlik balıkları. Deniz balığı olarak İhsan amcanın tavsiyesi istavrit. Sardalya da yenebilir diyor. Bunların haricinde balık yenmesini uygun bulmuyor. Bazı balıkçılar ve bilim adamları da deniz salyasının balık üzerinde etkisi olmadığını ve balık ayrımı yapılmadan hepsinin yenebileceğini söylüyor.

Rüzgarlı havalarda kıyıya vuran deniz salyası açık denizde yok. Balıklar açık denizde tutulduğu için bence balıkları etkileyen önemli bir kirlilik söz konusu değil. Yine de balık seçiminde dikkatli olmak gerekiyor. Elimize ne geçerse denize attığımız için kirliliği yaratan bizleriz ve esas buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Eskiden Bandırma ‘da her yerde balık tutulurken artık bu durum zorlaştı. Yeni nesil balığı pek bilmiyor. Vatandaş ekonomik şartlardan dolayı balık yiyemez duruma geldi.  Haftada en az üç kere balık tüketilmesi gerekirken bu ayda bir kereye kadar düştü. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde üzülerek söylüyorum ki, balık yemek bir lüks haline geldi.